10.000 km (VOE)

Alex i Sergi una sòlida parella que viu a Barcelona, tenen la idea de tenir un fill, però inesperadament Alex aconsegueix una beca d’un any a Los Angeles, i això suposaria un any de relació a 10.000 Km de distància.
Fitxa tècnica
10.000 km
2014
98min.
Espanya

El director: Carlos Marqués-Marcet

Nascut al 1983 a Barcelona. És director guionista i editor. S’ha format a Barcelona i al 2008 gràcies a una beca de la Fundació La Caixa, es va traslladar a Los Angeles per estudiar el Màster de Direcció Cinematogràfica a l’Escola de Cinema de UCLA.

Com a director a realitzat 10 curtmetratges guanyant varis premis. La seva experiència professional inclou un llarg currículum com a editor per cinema i televisió: més de 15 pel·lícules de les quals destaquem “Caracremada” (2010), seleccionada en el Festival de Venècia i “It Felt Like Love”(2013) guanyadora d’un premi al Festival de Cinema de Nashville 2013.

En una entrevista se li va preguntar si la pel·lícula 10.000 Km estava basada en un fragment de la seva vida i va contestar :”Hace cinco años, me fui a Los Ángeles y si quieres mantener las dos vidas, la de aquí y la de allá, acabas por no vivir ninguna. Con el videochat tienes la sensación de que la otra persona está frente a ti, pero es algo desquiciante. Quería contar ese sentimiento.”

Filmografia : 2014-10.000Km

2012- El dia que nos conocimos ( curtmetratge)

2012- Mateix lloc mateixa hora ( curtmetratge)

2012- The Yellow Ribbon ( curtmetratge)

2011- Say Goognight

2010- 5456 Miles Away

2010- I’ll Be Alone

"La autopsia a una relación tan cercana y tan lejana a un tiempo (...) La pareja protagonista es espléndida (...) E. Rodríguez Marchante: Diario ABC

"Una película de planteamiento aparentemente sencillo pero de larguísimo alcance. (...) un relato emocionante y doloroso (...) Álex Montoya: Fotogramas

"Si en 'Her' Spike Jonze esquivaba la plasticidad de la tecnología con un futuro antiguo e inalámbrico, '10.000 KM' prefiere zambullirse en ella hermanando con brillantez su forma y su fondo (...) Andrea G. Bermejo: Cinemanía

Referències

http://www.filmaffinity.com/

http://www.imdb.com/

http:/www.wikipedia.org/

htttp:/ elperiodico

La teva valoració: Cap Mitja: 7 (4 votes)
Projecció
Divendres 24/10/2014 a les 21:00h
Cicle:
Cinefòrum 2014-15

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.