Blackthorn. Sin destino

20 anys després de la seva desaparició al 1908 Butch Cassidy (Sam Shepard) amb el pseudònim de James Blackthrorn viu a un poble tranquil de Bolívia i decideix tornar als EEUU després de saber de la mort de Etta Place. Després de vendre els seus cavalls i retirar els estalvis del Banc a Potosí, es creua pel camí amb Eduardo Apodaca (Eduardo Noriega), un enginyer de mines espanyol, que estava disparant a uns perseguidors. Aquest , demana a Blackthorn que l’ajudi a canvi de compartir el botí de 50.000 dòlars que va robar a Simón Patiño, un poderós empresari bolivià i propietari de la mina on treballava l’espanyol.

Fitxa tècnica
Blackthorn
2011
98min.
Espanya
Premis

4 premis Goya 2011: millor fotografia, millor vestuari, millor direcció artística i millor producció.
Festival de Tribeca 2011. Secció oficial competitiva internacional

Va néixer al 23 de setembre de 1972 a Las Palmas de Gran Canaria. És conegut com a guionista, especialment per la seva col·laboració varis projectes d’Alejandro Amenábar. “Tesis” (1996), “Abre los ojos” (1997), “Mar adentro” (2003), “Ágora” (2009) i “El método” (Marcelo Piñeyro, 2005).


El seu debut com a director va ser amb “Nadie conoce a nadie” (1999) on va rebre un premi Goya als millors efectes especials.
També ha dirigit sèrie televisiva “Regresso a Moira” (2006) i varis curtmetratges que han rebut nombrosos premis com “Allanamiento de morada” (1998) o “Dime que yo” (2008).


Filmografia

2010 Blackthorn
2009 Dime que yo
2006 Retorn a Moira
1999 Nadie conoce a nadie
1998 Allamamiento de morada
1994 Soñé que te mataba
1993 Antes del beso

"Un 'western' como los de antes. (...) todo resulta apasionante y veraz, sugerente e intenso, complejo y magnético. (...) 'Blackthorn' es la mejor sorpresa que me ha dado en mucho tiempo el cine español. O el cine a secas." (Carlos Boyero: Diario El País)

"Un asombroso western crepuscular (...) Con arrojo, sin apenas humor y un respeto que en ocasiones pesa, el director recorre los viejos caminos del Oeste y confiesa que los admira de manera profunda" (Carmen L. Lobo: Diario La Razón)

"Magnífica película (...) bellísimas imágenes (...) magnífico guión" (Salvador Llopart: Diario La Vanguardia)

Referències

http://www.filmaffinity
http://www.imdb.com/
http://es.wikipedia.org/

La teva valoració: Cap Mitja: 6 (1 vote)
Projecció
Divendres 13/04/2012 a les 21:00h
Cicle:
Sessió oberta

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.