Casas para todos

VO en castellà. Poc després que la bombolla immobiliària esclatés als Estats Units, Espanya va patir la mateixa sort. Fins llavors, les polítiques de crèdit permissives, combinades amb una promoció exagerada de la demanda, havien portat a la construcció compulsiva d’habitatges, especialment per a segones residències.

Gereon Wetzel ens porta a un univers paral·lel ple d’absurditat. Un guàrdia que vigila 30.000 pisos buits, ovelles que es passegen entre urbanitzacions a mig construir, una autoescola que estalvia combustible conduint pels carrers abandonats d’una ciutat fantasma. Wetzel troba imatges de la bombolla immobiliària i la crisi financera que transformen aquests termes abstractes en conceptes tant comprensibles com increïbles.

Fotografia: Gereon Wetzel. Guió: Anna Ginesti Rosell, Gereon Wetzel. So i gerent de producció: Raúl Fernández San Miguel. Muntatge: Gereon Wetzel. Producció executiva: Ingo Fliess. Ajudant de producció: Johannes Schubert. Productora: if... Productions

Fitxa tècnica
Casas para todos
2012
52min.
Alemanya
Premis

Ha participat als següents festivals:

Crossing Europe. Alemanya, 2013

Dok.fest München. Alemanya, 2013.

FID Marseille. França, 2013.

IDFA. Països Baixos, 2013.

Nascut el 1972 a Bonn, Gereon Wetzel es va graduar en arqueologia a la Universitat de Heidelberg, i va treballar a Catalunya durant un any. Entre 2000 i 2006 va estudiar realització de documentals a la University for Television and Film de Munich i des de llavors ha dirigit diverses pel•lícules, entre les quals destaquen El Bulli – Cooking in Progress (2011) o How to Make a Book with a Steidl (2010).

La teva valoració: Cap Mitja: 6 (1 vote)
Projecció
Divendres 10/01/2014 a les 20:00h
Cicle:
El Documental del Mes

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.