Dallas Buyers Club (VOSE)

Basada en la vida real de Ron Woodroof, un cowboy de rodeo texà, drogoaddicte i faldiller. Al 1986 li van diagnosticar SIDA i li van pronosticar un mes de vida. Va començar a prendre AZT, l’únic medicament disponible en aquella època per lluitar contra la malaltia.

Fitxa tècnica
Dallas Buyers Club
2013
117min.
EEUU
Premis

Dels 70 premis destaquem

2014: 3 Premis Oscar: Millor actor (McConaughey), actor secundari. (Leto) i maquillatge
2014: 2 Globus d’Or: Millor actor (McConaughey) i actor secundari (Leto)
2013: Critics Choice: Millor actor i actor secundari. Nominada a millor pel·lícula
2013: Cercle de Crítics de Nova York: Millor actor secundari (Leto)
2013: Premis Gotham: Millor actor (Matthew McConaughey)
2013: National Board of Review (NBR): Top 10 pel·lícules independents
2013: Independent Spirit Awards: Millor actor (McConaughey) i actor secundari
2013: Satellite Awards: Millor actor (McConaughey) i actor secundari. (Leto)
2013: Sindicat de Guionistes (WGA): Nominada a Millor guió original

Va néixer el 9 de març de 1963 a Montreal, Quebec. Director, guionista i editor de cinema. Va estudiar cinema al Collège Ahuntsic i a la Université du Quebec a Montreal.

A la dècada dels 90 Vallée va dirigir una sèrie de curtmetratges que van despertar considerable interès entre el públic. Entre ells cal destacar “Stéréotypes” (1991), una comèdia inspirada en algunes pel·lícules clàssiques americanes, que va rebre nombrosos premis. “Les Fleurs màgiques” (1995) va rebre el premi Genie a Millor curtmetratge, i “Les Mots màgiques” (1998), que va rebre el premi Jutra també a Millor curtmetratge
El seu primer llargmetratge va ser “Liste noire” (1995), convertint-se en la pel·lícula més taquillera del Quebec. Va rebre 9 nominacions als premis Genie inclosa Millor pel·lícula i Millor direcció.

Al 2005 va finalitzar el rodatge de la pel·lícula “C.R.A.Z.Y” on havia començat el guió al 1998 i inspirada en la seva pròpia joventut. Va rebre 11 premis Genie entre ells el de Millor pel·lícula i 13 premis Jutra entre ells a Millor director. Es va estrenar al Festival Internacional de Cinema de Toronto 2005, essent guardonada a Millor pel·lícula.

“La jove Victòria” (2009) va ser escrita per Julian Fellowes, basada en la vida de la jove reina Victoria, protagonitzada per Emily Blunt. La pel·lícula va guanyar l’Oscar a Millor disseny de vestuari.

Al 2011 va escriure i dirigir “Café de Flore”, una història d’amor entre un home i una dona i entre una mare i el seu fill. Va rebre 3 premis Genie entre ells a Millor actriu (Vanessa Paradis) i 3 premis Jutra entre ells també a Millor actriu


Filmografia
2014 Wild
2013 Dallas Buyers Club
2011 Café de Flore
2009 La reina Victoria (AKA La joven Victoria)
2005 C.R.A.Z.Y
2000 Las aventuras secretas de Julio Verne (Serie TV)
1999 Loser Love
1998 Les Monts màgiques (curtmetratge)
1997 Renegados 2: Los locos
1996 Strangers ( 1 episodi)
1995 Les Fleurs màgiques (curtmetratge)
1995 Liste noire
1991 Stéréotypes (curtmetratge)

"McConaughey (...) ofrece una interpretación nerviosa y hostil (...) 'Dallas Buyers Club' toma su propia ruta alternativa si la comparamos con las convenciones prescritas que toman los biopics. (...) Henry Barnes: The Guardian

"McConaughey y Jared Leto ofrecen unas interpretaciones fantásticas en esta fascinante historia verídica, con la que sorprendentemente es fácil identificarse." Peter Debruge: Variety

"Este tema potencialmente pesimista es tratado con vigor y con un toque firme (...) y recibe una gran ayuda de Matthew McConaughey, que realiza una interpretación de un enorme gusto." David Rooney: The Hollywood Reporter 

'Dallas Buyers Club' se adapta perfectamente a nuestro momento 'Breaking Bad', ofreciendo un héroe difícil cuyo código personal adquiere una intrigante coherencia. (...) Joshua Rothkopf: Time Out

"No sólo hay calor, inteligencia y una sinceridad innegable, sino que también hay una determinación de ir a lo seguro con una historia mucho más dolorosa y fascinante." A. O. Scott: The New York Times

"A través de su detallada descripción del personaje principal y el excepcional trabajo de McConaughey, 'Dallas Buyers Club' narra de manera convincente y sin sermonear. (...) Claudia Puig: USA Today

"McConaughey se asegura de que sintamos su tenacidad y sale triunfante (...) Su explosiva y certera interpretación define lo que hace grande a un actor, el ardiente compromiso con un personaje (...) Peter Travers: Rolling Stone

"McConaughey está de primera en toda la película, dándolo todo en cada momento dramático o en cada situación de humor negro. (...) Michael Phillips: Chicago Tribune

Referències

http://www.focusfeatures.com/dallas_buyers_club
http://www.filmaffinity.com/
http://www.imdb.com/
http:/www.wikipedia.org/

La teva valoració: Cap Mitja: 8 (3 votes)
Projecció
Dimecres 10/09/2014 a les 22:00h
Cicle:
Festa Major 2014

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.