El col·loqui amb el director d'Otel·lo, Hammudi Al-Rahmoun, el més llarg de la història del CCCV

Una trentena de persones van assistir divendres al vespre a la projecció d’Otel·lo, un film d’Hammudi Al-Rahmoun que tancava el cicle de cinema i teatre organitzat pel Club Cinema Castellar Vallès. El cinefòrum va comptar amb la participació del mateix director, que va permetre reflexionar amb els espectadors sobre la relació que s’estableix entre directors i actors i, en general, sobre la manipulació i l’abús de poder.

Hammudi Al-Rahmoun Font va néixer a Barcelona al 1979. De pare sirià i mare catalana, Hammudi viu la seva infància entre Barcelona l’Aràbia Saudita. Al 2003 es gradua a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), de la qual n’és ara professor.

Després d’una formació pràctica fonamentada en el petit format (curts que exploren els paisatges entre realitat i ficció), ha debutat en el llargmetratge amb Otel.lo, cinta en la que aprofundeix en les relacions, no poques vegades sinistres, entrela vida i l’art. Molts consideren “Otel·lo”, de Shakespeare, com la gran obra sobre la mentida. És per això que Al-Rahmoun ha fet una adaptació lliure que té com a base la mentida i la confusió a l’espectador, que no sap en tot moment què és veritat i què no.

El col·loqui es va allargar durant prop d’una hora i va permetre aprofundir en altres aspectes d’aquesta experiència cinematogràfica de baix pressupost. El rodatge va durar tres dies i va tenir un cost de 15.000 euros. Després d’una tasca de sis mesos de muntatge, en que es van haver de “cosir” d’entre 30 hores de gravació, el resultat és el que es va poder veure a la llum a la Sala d’Actes d’El Mirador.

Des del CCCV es troba que actes com aquests, que comptin amb l’assistència de realitzadors, són molt enriquidors per aprofundir en l’art cinematogràfic.