El hijo de Jean

Mathieu té 33 anys i viu amb la incògnita de no haver conegut al seu pare. La seva mare sempre li havia dit que havia estat fruit de l’aventura d’una nit. Un matí, en el seu apartament de París rep una trucada des del Canadà, d’un desconegut que diu ser amic del seu pare i l’informa de que ha mort, i que li vol enviar les coses que li ha deixat en herència: un quadre. Mogut per la curiositat, decideix viatjar a Montreal.

Versió original subtitulada en castellà

Fitxa tècnica
Le fils de Jean
2015
98min.
França
Premis

2016: Premis César: Nominada a Millor actor (Deladonchamps) i Actor secundari. (Arcand)

 

Philippe Lioret va néixer a Paris a l’octubre de 1955. És un guionista i director francès.

Al 2007 va dirigir la pel·lícula Je vais bien, ne t’en fais pas, i va guanyar l’Étoile d’or del Cinema francès al millor guió (amb el guionista i autor de la novel·la original, Olivier Adam).

 

Ha estat candidat nombroses vegades als premis César de l’Acadèmia de cine de França i moltes de les seves pel·lícules s’han projectat als festivals mes importants del món, com el de Sant Sebastià o el de Moscou.

Ha estat assistent de so en nombroses pel·lícules i va fer d’actor a la sèrie televisiva In the Spirit of.


Filmografia :

2016: El hijo de Jean

2011: Toutes nos envies

2009: Welcome

2006: Je vais bien, ne t'en fais pas

2005: Tue l'amour (Curt)

2005: Vache-qui-rit (Curt)

2005: Tête de gondole (segments "Tue l'amour", "Vache qui rit")

2004: El extraño

2001: Mademoiselle

2001: ¡No me vengas con historias! ( segments"Pas d'histoire")

1997: Tenue correcte exigée

1994: 3000 scénarios contre un virus (TV Series,l’episodi de la sirène )

1993: En tránsito

 

“Història d’un viatge a l’origen que aconsegueix la forma d’una immersió en territori estrany, hostil, tan impracticable com un camp minat”.
Jordi Costa: Diario El País

“El guió no dóna pistes sobre les sorpreses que esperen a l’espectador, obligat a embarcar-se, com el protagonista, en una trama quasi d’intriga (…) deixa un bon gust de boca (…)”.
Federico Marín Bellón: Diario ABC

“La subtilesa amb què Philippe Lioret parla de les relacions paternofilials , embolicant el thriller (…) en un paper de regal de drama familiar. (…)”
Andrea G. Bermejo: Cinemanía

“Sobri, elegant i atmosfèric, aquest thriller familiar també pot acabar resultant una mica sonso (...) encara que el viatge (a Quebec) val la pena. (...)”
Philipp Engel: Fotogramas

“Un drama familiar ple de matisos preciosament realitzats (...) un drama meticulosament cisellat, que resulta al mateix temps innovador i familiar, immersiu i profundament commovedor”.
Boyd van Hoeij: The Hollywood Reporter
“Un drama sobre la família sòlidament elaborat per l’expert narrador Philippe Lioret, que ofereix la quantitat correcta de profunditat psicològica amb una brillantor quasi tristoia que resulta gratificant”.
Jay Weissberg: Variety
 

Referències

http://www.filmaffinity.com/

http://www.imdb.com/

http://www.wikipedia.org/

No votes yet
Projecció
Diumenge 20/05/2018 a les 18:45h
Cicle:
Sessió oberta

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.