El lado bueno de las cosas

Pat (Bradley Cooper) ha passat vuit mesos a una institució mental per haver agredit a l’amant de la seva dona. Quan torna viu a casa dels seus pares (Robert de Niro i Jacki Weaver) disposat a tenir una actitud positiva i recuperar la seva ex-dona. Però inesperadament se li capgira tot quan coneix a Tiffany (Jennifer Lawrence), una noia amb problemes i de dubtosa fama al barri. Malgrat la desconfiança que es tenen mútuament, poc a poc entre ells anirà sorgint un vincle molt especial.

Fitxa tècnica
Silver Linings Playbook
2012
120min.
EEUU
Premis

2012: Òscar a millor actriu (Jennifer Lawrence) de les 8 nominacions, inclosa millor pel·lícula.
2012: Globus d’Or: Millor actriu de comèdia/musical (Lawrence).
2012: 4 Critics Choice Awards: Millor comèdia, actor, actriu de comèdia i repartiment.
2012: Premis BAFTA: Millor guió adaptat.
2012: Festival de Toronto: Millor pel·lícula (premi del públic).
2012: Independent Spirit Awards: Millor pel·lícula, director, guió i actriu.
2012: Premis Gotham: Nominada a Millor repartiment.
2012: Satellite Awards: 5 premis, inclosa Millor pel·lícula i director.
2012: National Board of Review (NBR): Top 10, Millor actor (Cooper) i guió original.
2012: Associació de Crítics de Los Angeles: Millor actriu (Jennifer Lawrence).
2012: American Film Institute: Top 10 – Millors pel·lícules de l’any.
2012: Hollywood Film Festival: Director, Actor (Cooper), Actor secundari (De Niro) de l’any.

Nascut el 20 d’agost de 1958 a New York. Director, guionista i productor de cinema estatunidenc.
Es va graduar a l'Amherst College el 1991 en ciències polítiques i anglès. Va debutar al cinema amb la pel·lícula “Spanking the Monkey” ,1994. Després va venir la comèdia “Flirting with Disaster” (Flirteando con el desastre),1996 que també va escriure i que va estar protagonitzada per Ben Stiller i Téa Leoni.
El 1999 va treballar amb George Clooney i Mark Wahlberg a “Tres reies”, essent novament escrita per ell mateix i actualment és la seva pel·lícula més ben valorada per la premsa especialitzada. El seu següent treball va ser “I Heart Huckabees” (Extrañas coincidencias), 2004 en què va comptar de nou amb Mark Wahlberg i en el qual també varen aparèixer Dustin Hoffman i Jude Law. Va tornar a coincidir amb Wahlberg al drama “The Fighter”, 2010, on va ser candidat a l'Oscar al millor director i al Globus d'Or al millor director, i es va convertir en la seva pel·lícula més taquillera fins a la data com a director. Va formar part del jurat del Festival de Cinema de Sundance el 2003. Ha dirigit 7 actors nominats a l’Òscar: Christian Bale , Amy Adams , Melissa Leo, Bradley Cooper , Jennifer Lawrence , Robert De Niro i Jacki Weaver dels quals 3 l’han guanyat: Bale, Leo i Lawrence.


Filmografia
2013 American Hustle
2012 El lado bueno de las cosas
2010 Exquisite Corpse
2010 The Fighter
2004 Extrañas coincidencias
1999 Tres reyes
1996 Flirteando con el desastre
1994 Spanking the Monkey  

"Con un agudo ingenio y resultados satisfactorios (...) buenas críticas y el 'boca a oreja' deben de hacer de esta bulliciosa y sincera historia de amor de un perdedor un éxito para la Weinstein Company" Justin Chang: Variety

"Una comedia romántica estupenda (...) Alegre pero conmovedor retrato de las luchas, angustias, desórdenes y obsesiones de la gente normal, ésta es una película tan extraña como encantadora." David Rooney: The Hollywood Reporter

"Las interpretaciones de estos actores son razones suficientes para ir. La razón para quedarse es Lawrence" Richard Corliss: Time

"Es una tragicomedia de cadencia irresistible, gags eficaces y fulgurantes pugilatos verbales, bajo su gesto benigno e integrador. (...)” Antonio Trashorras: Fotogramas 

Referències

http://www.filmaffinity.com/
http://www.imdb.com/
http://es.wikipedia.org/

La teva valoració: Cap Mitja: 5.4 (5 votes)
Projecció
Dimarts 10/09/2013 a les 21:30h
Cicle:
Festa Major 2013

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.