VOSE. En una petita ciutat alemanya, poc després de la I Guerra Mundial, Anna va tots els dies a visitar la tomba del seu promès Frantz, assassinat a França. Un dia, Adrien, un misteriós jove francès, també deixa flors a la tomba. La seva presència provocarà reaccions imprevisibles en un entorn marcat per la derrota d’Alemanya
Fitxa tècnica
Frantz
2016
113min.
França
Premis

De 1 premi i 20 nominacions destaquem

2016: Premis César: 11 nominacions incloent millor pel·lícula, director i actor (Niney)

2016: Festival de Venècia: Millor nova actriu (Paula Beer)

François Ozon va néixer a París l’any 1967. És un director, guionista i editor francès.

Diplomat en estudis cinematogràfics, va entrar l’any 1990 a la Fémis (Escola de cinema de Paris) a l’àrea de realització, abordant ben aviat temes sexuals a través d'un estil delicat i profund. Per exemple, a Une rose entre nous (1994), una jove perruquera és recollida per una dona gran britànica París; a La petite mort (1995), un homosexual vol fotografiar el rostre dels homes en el moment de l'orgasme. Sovint, la història es desenvolupa bàsicament en la imaginació de l'espectador, com a X 2000 (1998), on un home volta a través d'un pis ple d'amants adormits. Des del començament ha realitzat nombroses pel·lícules en súper 8, vídeo, 16 mm i 35 mm. Molts dels seus curtmetratges han estat seleccionats en festivals internacionals, produïts i dirigits des del 1988 fins el 2006. Amb el curt Action Vérité va començar la col·laboració amb la societat Fidélité Productions.

Sitcom,el seu primer llargmetratge, va ser presentat a la secció oficial de la Setmana Internacional de la Crítica del festival de Cannes al 1998. Les seves pel·lícules acostumen a caracteritzar-se per un humor enginyós i satíric i un peculiar punt de vista sobre la sexualitat humana. El seu estil és força personal fins i tot l’han anomenat el “Almodóvar” francès, el Varda (Agnès Varda directora de cinema belga) masculí o el Chaplin de la no Comèdia.

Filmografia :

2012: Frantz

2014: Une nouvelle amie.

2013: Joven y bonita (Jeune et jolie)

2012: En la casa (Dans la maison)

2010: Potiche: Mujeres al poder (Potiche)

2010 El refugio (Le refuge)

2009: Ricky

2006: Angel

2005: El tiempo que queda (Le temps qui reste)

2004: 5x2 Cinco veces dos

2003: Swimming pool

2001: 8 mujeres (8 femmes)

2000: Bajo la arena(Sous le sable)

2000 Gotas de agua sobre piedras calientes (Gouttes d’eau sur pierres brûlants)

1999: Amantes criminales (Les amants criminels)

1998: Sitcom

“Magistral Ozon. (...)una tragèdia dura i crua projectada a la mateixa vora de tots els penya-segats possibles. I així donar llum una de les millors pel·lícules d’una filmografia que sembla inacabable. Tal qual.” Luis Martínez: Diario El Mundo

“És una peça major en l’obra d’Ozon: un subtil drama al voltant de la confluència de dos sacrificis vitals en la construcció d’una ficció aliviadora .”Jordi Costa: Diario El País

“Està meravellosament ambientada, les emocions canviants i una mica descontrolades són el condiment de la trama i la parella protagonista, (...) té el format perfecte per combinar classe, ambigüitat, romanticisme i ruptura. Oti Rodríguez Marchante: Diario ABC

“Un suggerent exercici sobre perspectives complementàries on resulta primordial el treball amb el blanc, negre i color, per separat o barrejats en alguns enquadraments.” Quim Casas: El Periódico

“El cineasta construeix un relat intens, elegant, desbordant de sensibilitat (...) un intens drama de intencions inequívocament antibel·licistes. (..) Alberto Bermejo: Diario El Mundo

“Ozon porta a terme un examen íntimament èpic i ple de romanticisme (…) Ho fa exhibint una nitidesa narrativa resplendent, i una impecable recreació d’època.” Nando Salvá: Cinemanía

“Elegant i preciosista, ‘Frantz’ amaga sota una aparença de sobrietat un munt d’artificis formals i narratius. (...).” Manu Yáñez: Fotogramas

Referències

http://www.filmaffinity.com/

http://www.imdb.com/

http:/www.wikipedia.org/

No votes yet
Projecció
Dissabte 11/03/2017 a les 22:30h
Cicle:
BRAM 2017

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.