Her (VOSE)

En un futur pròxim, Theodore, un home solitari a punt de divorciar-se, compra un dia un nou sistema operatiu basat en el model d’intel•ligència artificial. Dissenyat per a satisfer totes les necessitats de l’usuari. Per sorpresa seva es crea una relació romàntica entre ell i Samantha, la veu femenina d’aquest sistema operatiu
Fitxa tècnica
Her
2013
126min.
EEUU
Premis

2013: Òscars: Millor guió original. 5 nominacions, inclosa Millor pel·lícula

2013: Globus d'Or: Mejor guió. 3 nominacions

2013: National Board of Review (NBR): Millor pel·lícula y director

2013: Critics Choice: Millor guió original. 6 nominacions

2013: Sindicat de Guionistes (WGA): Millor guió original

2013: Crítics de Los Angeles: Millor pel·lícula y diseny de producció. 5 noms

2013: American Film Institute: Top 10 - Millors pel·lícules de l'any

2013: Satellite Awards: 2 nominacions, inclosa Millor guió original

2014: Festival de Rotterdam: Pel·lícula de inauguració

El Director: Spike Jonze

Nascut sota el nom d'Adam Spiegel el 22 d’octubre de 1969. El 26 de juny de1999.Spike es va casar amb la directora Sofia Coppola.

Els seus treballs més importants inclouen la comèdia negra com “Como ser John Malkovich” (1999) i ”Adaptation: el ladrón de orquideas” (2002) , ambdues escrites per Charlie Kaufman. Un dels directors més reconeguts de vídeos musicals, ha rebut nombrosos premis i reconeixements de MTV. Va participar i produir la sèrie de televisió de la MTV “Jackass i de Jackass: The Movie”. Ha actuat en alguns vídeos i films. Va ser un dels directors i editors de la revista Dirt, també editor per a la Grand Royal Magazine.

En una entrevista sobre la pel·lícula “Her” (2013) diu “La idea de fer Her va ser fa 10 anys , però no va ser fins fa 5 anys quan vaig pensar en fer una espècie de reflexió sobre les relacions humanes. Ja sé que l’obvi en la pel·lícula el “trending tòpic”(si vols dir-ho així), és la tecnologia, però del que realment m’interessava parlar és de com connectem els uns amb els altres, de com funcionen aquests mecanismes Digues-li química o com vulguis. I del que passa quan fallem al connectar de quan busquem amb deler la intimitat per espantar-nos quan la trobem. Aquesta va ser la base per la història. El major repte? L’equilibri entre el drama i la comèdia era molt difícil i el fet que volia fer una pel·lícula amb la que tots poguessin sentir-se una mica Theodore. Crec que això va ser el més complicat”

Filmografia :

2013 Her

2011 Don’t Play No Game That I Can’t Win (curtmetratge)

2011 Mourir auprès de toi ( curtmetratge)

2011 Scenes from the Suburbs

2010 I’m Here

2009 Donde viven los monstruos

2009 We Were Once a Fairytale (curtmetratge)

2002 Adaptation (El ladrón de Orquideas)

1999 Como ser John Malkovich

1997 How They Get There (curtmetratge)

"La singular, sutil, profunda e irónicamente divertida reflexión de Spike Jonze sobre nuestra relación con la tecnología, y con las personas." Scott Foundas: Variety

"Visionaria y tradicional, abstracta y conmovedora, tierna y fresca (...) Una película que se diferencia de cualquier otra cosa en el horizonte en muchos aspectos."Todd McCarthy: The Hollywood Reporter

"Phoenix resulta tan dulce y conmovedor como siempre sospechamos que podía ser. (...) Tom Shone: The Guardian

"La idea desde luego tiene un punto curioso, pero no es sólo una provocación descarada; Jonze le infunde verdadera pasión al concepto." Eric Kohn: Indiewire

"Con su nueva película 'Her', Jonze crea el espléndido anacronismo de una película romántica que hace reír y llorar y resulta cálida, totalmente dulce y completamente seria por todas partes." Richard Corliss: Time

"Una delicada y cómica obra maestra. (...) Michael Phillips: Chicago Tribune

"Es a la vez un brillante gag conceptual y un romance profundamente sincero, 'Her' es la improbable pero completamente creíble historia de amor de un hombre, que a veces parece una máquina, y un sistema operativo, que se parece mucho a una mujer viva." Manohla Dargis: The New York Times

"Aunque esté ambientada en el futuro, 'Her' es una historia de amor oportuna, conmovedora y convincente. (...) Claudia Puig: USA Today

"Jonze es un visionario cuya lírica y conmovedora meditación sobre las relaciones del futuro llega al corazón de cómo las vivimos ahora. (...) Peter Travers: Rolling Stone

Referències

http://www.filmaffinity.com/

http://www.imdb.com/

http:/www.wikipedia.org/

http://elpais.com/elpais

La teva valoració: Cap Mitja: 8 (3 votes)
Projecció
Dimecres 23/07/2014 a les 21:30h
Cicle:
Nits d'estiu 2014

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.