L’adopció

VOC

Una parella viatja a un país de l’Europa Oriental per adoptar un nen, però l’operació no surt com s’esparava. Ben aviat es veuen immersos en un ambient hostil on la corrupció és qui mana, tot traficant amb el futur dels nens i l’esperança dels pares. Tot comença sent un somni i acaba en un malson

Fitxa tècnica
L’adopció
2005
96min.
Espanya
Premis

2015: Festival Internacional de Valladolid- Seminci: Secció oficial.

2015: Premis Feroz: Nominació a millor actriu a Nora Navas

Daniela va néixer el 1964 a Argentina. És germana del músic argentí Andy Chango. Està llicenciada en Psicologia. Va treballar amb la directora de cinema i guionista espanyola Inés París durant 11 anys. Nominada el 2003 a 3 Premis Goya entre ells a Millor directora novell amb Inés París per A mi madre le gustan las mujeres.

Filmografia:

2009: 7 minutos.

2005: Semen, una historia de amor

2002: A mi madre le gustan las mujeres.

1999: Vamos a dejarlo

1997: A mí quién me manda meterme en esto.

Teresa Font

 

Teresa Font (1955) és una de les muntadores més rellevants del cinema espanyol. Ha treballat en títols com Juana La Loca, Libertarias, Celos, Jamón, jamón, Días contados (pel que va obtenir el Goya al millor muntatge el 1994), El rey pasmado, Muertos de risa o la sèrie de televisió Los jinetes de Alba.

 

Va començar a treballar al cinema el 1976, com a ajudant de muntatge. El 1977 i 1978 va treballar en curtmetratges de l’Institut del Cinema Català. Els seus primers llargmetratges són Nemo, de Jesús Garay (1977), i el documental de 1980 Numax presenta..., de Joaquim Jordà. El 1982 va fer el muntatge d’Asesinato en el Comité Central, de Vicente Aranda. Des de llavors, va treballar en totes les pel·lícules d’aquest director. Destaquen títols com Fanny Pelopaja. Tiempo de silencio, El Lute, Camina o revienta, Amantes, La pasión turca, Tirant lo Blanc o Luna caliente.

 

També ha treballat habitualment amb realitzadors com Imanol Uribe, per qui va realitzar el muntatge d’El rey pasmado, Días contados, Bwana, Plenilunio, El viaje de Carol o La carta esférica.

 

Filmografia

2016: The Healer

2016: Acantilado

2016: Juegos de familia

2016: Las furias

2015: Creditors

2015: L’adopció

2015: El destierro

2013: La mula

2012: Historias robadas (Minisèrie de TV)

2011: Maktub

2011: O Cônsul de Bordéus

2011: Lo contrario al amor

2010: Vidas pequeñas

2010: Mr. Nice

2009: Luna caliente

2009: Mal día para pescar

2008: La casa de mi padre

2008: La conjura de El Escorial

2007: Canciones de amor en Lolita's Club

2007: Quiéreme

2007: La carta esférica

2006: El ciclo Dreyer

2006: Tirant lo Blanc

2005: 20 centímetres

2005: Condón Express

2003: Carmen

2002: El viaje de Carol

2002: Piedras

2002: António, Um Rapaz de Lisboa

2001: Juana la Loca

1999: Celos

1999: Plenilunio

1999: Extraños

1999: Muertos de risa

1998: La mirada del otro

1997: Perdita Durango

1996: Bwana

1996: Libertarias

1995: El día de la bestia

1994: La pasión turca

1994: Días contados

1993: Intruso

1993: El amante bilingüe

1992: Jamón Jamón

1991: El rey pasmado

1991: Amantes

1991: El ángel caído (Sèrie de TV)

1990: Los jinetes del alba (Sèrie de TV)

1989: La luna negra

1989: Si te dicen que caí

1988: Berlín Blues

1988: El Lute II: mañana seré libre

1987: Caín

1987: El Lute (camina o revienta)

1987: Luna de lobos

1986: Pepe Carvalho (Sèrie de TV)

1986: Tiempo de silencio

1984: Fanny Pelopaja

1982: Asesinato en el Comité Central

1980: Numax presenta... (Documental)

1977: Nemo

 

Premis i nominacions

Premis

1995: Goya al millor muntatge per Días contados

Premi de la Asociación de escritores cinematográficos de España al Millor Muntatge per El día de la bestia (1995)

Nominacions

1989: Goya al millor muntatge per Berlín Blues

1992: Goya al millor muntatge per Amantes

1994: Goya al millor muntatge per Intruso

1996: Goya al millor muntatge per El día de la bestia

2002: Goya al millor muntatge per Juana La Loca

2004: Goya al millor muntatge per Carmen

"Modélica aproximación a un viacrucis recorrido por un buen número de familias adoptivas. (...) 'La adopción' aborda un problema (social) concreto, pero su verdad no es en absoluto coyuntural, sino universal." Jordi Costa: Diari: El País

"Nora Navas y Francesc Garrido, espléndidos, llenan de verdad cada plano de un relato desolador que plantea, sin expresarlo abierta o voluntariamente, cuestiones de complejo calado ético (...) Alberto Bermejo: Diari: El Mundo

"Fue una sorpresa descubrirla, y ver crecer en pantalla un conflicto áspero, sostenido por las portentosas interpretaciones de Navas y Garrido y el talento para la escritura y la dirección de actores de la realizadora argentina (...) Sergio F. Pinilla: Cinemanía

"Féjerman refleja su propia historia personal mediante un guión e imágenes muy sólidas. (...) Lluís Bonet Mojica: Diari La Vanguardia

"Hay que agradecerle a Fejerman que nunca caiga en el sentimentalismo ni en el melodrama, y que mantenga un tono tan frío como el aire que se respira. (...)" Nuria Vidal: Fotogramas 

No votes yet
Projecció
Diumenge 28/02/2016 a les 18:30h
Cicle:
Bram 2016

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.