Robbie, un jove que està a l’atur, decideix fer un curset de formació al que assisteix un professor que els inicia en l’art del tastar whisky. Robbie descobreix que posseeix un talent excepcional com a degustador. Molt aviat aprèn a identificar els destil·lats més cars i selectes.

Fitxa tècnica
The Angels' Share
2012
106min.
Regne Unit
Premis

2012: Festival de Cannes: Premi especial del jurat
2012: Premis del Cinema Europeu: Nominada a Millor música
2012: Premis César: Nominada a Millor pel·lícula estrangera

Kenneth "Ken" Loach va néixer a Warwickshire, Anglaterra el 17 de juny de 1936. És militant trotskista i director de cinema. Als 25 anys, mentre estudiava dret a Oxford, va entrar per primera vegada en contacte amb les arts escèniques, actuant en el grup de teatre de la universitat. Després de graduar-se, va treballar com assistent de direcció al Northampton Repertory Theatre. però estava més interessat en el món audiovisual que en el teatral, així que després d'obtenir en 1963 una beca en la cadena de televisió BBC, s'inicia en la direcció cinematogràfica.

A partir de 1964 comença a dirigir una sèrie de documentals, el més famós d'ells és "Cathy Come Home" (1966) sobre la pobresa, que va ser un gran èxit de taquilla.
Des de llavors i fins a principi de la dècada de 1980, va dividir el seu temps entre el cinema i la televisió, va filmar quatre llargmetratges, nombrosos documentals i pel·lícules per a la TV com "The Big Flame" (1969) sobre els treballadors portuaris de Liverpool i la sèrie "Days of Hope" (1975), sobre els fets que van dur a la vaga de 1926, i la derrota del Moviment Laborista Britànic.

L'any 2010 la seva pel·lícula “Buscando a Eric” esdevé la guanyadora del premi especial del públic de la mostra de cinema BRAM! de Castellar del Vallès. Quan Loach, va rebre el premi de 20 sacs de mongetes del ganxet, va fer-se una fotografiar amb un d'ells i la va reenviar al jurat de la mostra.
La gran majoria de les seves pel·lícules han obtingut nombrosos premis, consolidant la seva carrera internacional, però mantenint-se sempre fidel a l'estil que ha estat una constant en la seva vida: la defensa dels oprimits i oprimides.

Filmografia

2012 La parte de los ángeles
2010 Route Irish
2009 Buscando a Eric
2007 A cada uno su cine
2007 En un mundo libre
2006 El viento que agita la cebada
2005 McLibel
2005 Tickets
2004 Solo un beso
2002 11’09’01’- 11 de septiembre
2002 Felices dieciséis
2001 La cuadrilla
2000 Pan y rosas
1998 Mi nombre es Joe
1996 La cación de Carla
1995 Tierra y libertad
1994 Ladybird, ladybird
1993 Lloviendo piedras
1990 Riff- Raff
1990 Agenda oculta
1986 La tierra de mi padre
1981 Miradas y sonrisas
1979 Black Jack
1971 Family Life
1969 Kes
1967 Poor Cow

"Loach y Laverty recuperan el tono y la gracia (...) una película que siente cariño por sus personajes (...) que logra que no pierdas el interés nunca por lo que te están contando, con un punto conmovedor y risueño." (Carlos Boyero: Diario El País)

"Loach opta por el camino más fácil pero lo hace, eso sí, por la vía más inverosímil." (Luis Martínez: Diario El Mundo)

"Divertida, dura y a la vez entrañable historia (...) una comedia divertida y esperanzadora." (E. Rodríguez Marchante: Diario ABC)

"Loach recupera aquí el pulso de su cine social y político (...) una comedia social que mantiene en vilo al espectador (...)” (Lluís Bonet Mojica: Diario La Vanguardia)

Referències

http://www.filmaffinity.com/
http://www.imdb.com/
http://es.wikipedia.org/

La teva valoració: Cap Mitja: 7.5 (2 votes)
Projecció
Dissabte 23/02/2013 a les 19:00h
Cicle:
BRAM 2013

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.