Lola

Acusen al nét de Lola Puring d’haver matat al nét de Lola Sepa per robar-li el mòvil. Totes dues àvies son pobres i fràgils i han de lluitar per l’enterrament del seu nét l’una i per alliberar al seu nét de la càrcer l’altra. En un principi sembla que les dues dones estan enfrontades.

Fitxa tècnica
Lola
2009
110min.
Filipines, França
Premis

2009: Festival de Venecia: Secció oficial a concurs
2010: Miami Film Festival: Gran premi del jurat (Brillante Mendoza)
2010: Asian Film Awards: 3 nominacions a millor director, pel·lícula i muntatge

Va néixer l’any 1960 a San Fernando, Filipines. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Santo Tomás a Manila. Va debutar al cinema al 2005 i a partir d’aleshores va rodar amb força continuïtat. Abans va treballar com a director artístic a la televisió, el cinema, la publicitat i el teatre fins que un amic seu li va proposar rodar “Masahista” (Masajista). Al 2008 va competir amb “Servis” (Servicio) en la Secció Oficial del Festival de Cannes. L’any 2009 va guanyar a Cannes el premi a Millor director per la pel·lícula “Kinatay”. Lola és el segon film que va dirigir aquest mateix any. “Thy Womb” va competir pel Lion d’Or al Festival Internacional de Venecia del 2012.

(...) En mis películas cuento historias. Y quiero que sean lo más auténticas posible, lo más cercanas a la vida real, a mí y a mi entorno. Y, sobre todo, que transcurran aquí y ahora. No hace falta ir muy lejos para encontrarlas. De niño siempre sentí curiosidad. Me encantaban las historias del barrio, escuchar lo que decían los adultos en el autobús. Observar a la gente sigue aportándome placer. Es muy probable que las historias que cuento sean variaciones de las que oí de niño. (Brillante Mendoza)*

* Entrevista publicada en Cahiers du Cinema España en el Nº 35 /junio, 2010. Cuadernillo especial: 40 AÑOS DE CINE FILIPINO (1970/2010)


Filmografia

2012 Sinapupunan
2012 Captive
2011 60 Seconds of Solitude in Year Zero
2009 Lola
2009 Kinatay
2008 Serbis (Servicio)
2007 Tirador
2007 Foster Child
2007 Pantasya
2006 Manoro (El maestro)
2006 Kaleldo (Calor de verano)
2005 Masahista (El masajista)

"Es un prodigio de observación y sensibilidad (...) Mendoza atrapa el gesto cotidiano, la vida en toda su desnudez, con una naturalidad pasmosa". (Jordi Batlle Caminal: Diario La Vanguardia)

"Aunque quizá 'Lola' no sea más que una puesta al día del cinéma vérité de siempre (...) lo cierto es que estamos ante un director de una fuerza visual y social esperanzadoras". (Javier Ocaña: Diario El País)

Referències

http://www.golem.es/lola/
http://www.filmaffinity.com/
http://www.imdb.com/
http://es.wikipedia.org/

La teva valoració: Cap Mitja: 6 (1 vote)
Projecció
Divendres 15/02/2013 a les 21:00h
Cicle:
Dona

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.