Los castores

VO en castellà

Una parella jove de biòlegs arriba als hostils paratges de la Terra del Foc, a la Patagònia xilena, per investigar una plaga devastadora de castors que està destruint l’ecosistema de la zona.

L’any 1946 es van introduir 50 espècies de castors a l’illa més austral de l’Amèrica del Sud amb la intenció d’impulsar el negoci de les pells. 70 anys després, els castors s’han reproduït per tots els racons del paisatge. Devoren els troncs dels arbres, construeixen preses al mig dels rius, maten les plantes que protegeixen els pingüins del vent i converteixen la naturalesa salvatge de l’illa en camps de pastura. Els habitants de la zona senten un odi profund cap als castors i simpatitzen amb la determinació dels biòlegs per posar fi a la plaga. Però la missió no serà fàcil: els castors són experts del camuflatge, treballen silenciosament durant la nit i desapareixen amb la llum del sol. 

Fitxa tècnica
Los castores
2014
66min.
Xile
Premis

Sheffield Doc/Fest – UK, 2014

FIC Valdivia (Best Chilean Film) –Chile, 2014

FEDOCHI (Best Documentary Film) – Chile, 2014

Cine B (Best Director, Best Sound Design) – Chile, 2014

DokFest Munich – Germany, 2015
 

Nicolás Molina va néixer el 1985. Es va graduar en Direcció Audiovisual a la UC de Xile l’any 2009. Els seus curts El Jabalí i El Atleta han tingut un gran recorregut pels festivals. Acaba d’estrenar Chile Suena, una sèrie de micro-documentals per la televisió xilena. Los Castores és el seu primer llargmetratge.

Antonio Luco va néixer el 1986. Es va graduar en Direcció Audiovisual a la UC de Xile l’any 2009. Montador de Manuel de Ribera, estrenada al Festival de Rotterdam el 2010, i guanyadora del SANFIC. És una dels creadors de MAFI.tv, una premiada sèrie de documentals d’un pla. Los Castores és el seu primer llargmetratge.
 

Referències

http://www.docsbarcelona.com/doc/los-castores/
La teva valoració: Cap Mitja: 5 (1 vote)
Projecció
Divendres 03/07/2015 a les 20:00h
Cicle:
El Documental del Mes

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.