Los cronocrímenes

Un home descobreix observant amb uns prismàtics a una jove i intenta trobar-la al bosc. De sobte un individu armat amb unes tisores i una bena a la cara, l’ataca per l’espatlla. Aconsegueix escapar i arriba a un laboratori científic al mig del bosc. Allà una màquina li ofereix l’oportunitat de fer un viatge extraordinari. Un viatge per trobar-se a si mateix.

Fitxa tècnica
Los cronocrímenes
2007
88min.
Espanya
Premis

2007: Festival de Sitges: Secció oficial de llargmetratges a concurso
2007: Austin Fantastic Fast: Next Wave Award per Nacho Vigalondo
2008: Festival Internacional de Cinema d’Amsterdam: Premi Tulipa negra a Millor director
2008: Associació de Crítics d’Austin: Premi Millor Òpera Prima: Nacho Vigalondo
2008: Festival de Cinema de Filadèlfia: Premi del Públic
2009: Premis Goya: Nominat a Millor director novel
2009: Cinema Writers Circle Awards d’Espanya: Premi CEC Millor nou artista (Premi revelació): Nacho Vigalondo.
2009: Festival de Cinema de Gérardmer: Premi Millor Director
2009: Premis Turia: Millor Òpera Prima: Nacho Vigalondo

Ignacio Vigalondo Palacios, va néixer a Cabezón de la Sal, Cantàbria , el 6 d’abril de 1977. És director, actor, guionista, ballarí i cantant espanyol.

Va estudiar a la Universitat del País Basc, però no va acabar els estudis de comunicació audiovisual. Va començar la seva carrera cinematogràfica fent guions de curtmetratges, que compaginava amb petits papers a anuncis i a diversos programes televisius, com “Gran hermano” a la seva segona edició a Espanya i ”Vaya semanita”.

El seu curtmetratge “7:35 de la mañana” (2003) va ser nominat a l’Òscar a la categoria de Millor curtmetratge. Vigalondo va participar en aquest curt com a director, protagonista, guionista i compositor de la música.

Al 2007 va estrenar el seu primer llargmetratge “Los Cronocrímenes”. La pel·lícula va ser nominada a millor pel·lícula al Festival de Sitges del 2007.
Al 2009 va ser nominat als Premis Goya com a Millor director novell.
A l’Abril de 2013 ha dirigit el primer videoclip “Planilandia” del grup de música Lori Meyers.

 

Filmografia

2013 The Profane Exhibit (dirigint)
2013 Open Windows (en postproducció)
2012 The ABCs of Death (segment “A Is for Apocalypse”)
2011 Extraterrestre
2011 Cháchara (curtmetratge)
2009 Marisa (curtmetratge)
2007 Cambiar el mundo (curtmetratge)
2007 Los cronocrímenes
2005 Choque (curtmetratge)
2055 Domingo (curtmetratge)
2003 7:35 de la mañana (curtmetratge)
2002 Código 7 (curtmetratge)
1999 Una lección de cine (curtmetratge) 

"Los problemas son tratados en 'Timecrimes' en un escenario inquietante (...) Todo está hecho de un modo ingenioso y entretenido.” Roger Ebert: Chicago Sun-Times

"Tiempo al tiempo. (...) hay que volver a ella para para descubrir los matices de su juego, sus múltiples lecturas (...) lo mejor es iniciar la partida rindiéndose a su rara inteligencia." Jordi Costa: Diario El País

"Un guión bien construido, está más que correctamente rodada (...) Aborda el muy manido tema de los viajes en el tiempo desde una perspectiva novedosa y original (...)” Alberto Luchini: Diario El Mundo

Referències

http://www.filmaffinity.com/
http://www.imdb.com/
http://es.wikipedia.org/

La teva valoració: Cap Mitja: 7 (3 votes)
Projecció
Divendres 17/05/2013 a les 21:00h
Cicle:
Futur Incert

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.