Machuca

Santiago de Xile, 1973. Gonzalo Infante i Pedro Machuca, dos nens d'onze anys, viuen en dos mons diametralment oposats: el primer en un barri residencial de classe alta, i el segon en un poblat marginal i il·legal a poques illes de distància. En el marc de les reformes del president Salvador Allende, un director idealista d'una escola religiosa privada, el pare McEnroe, amb el suport d'alguns pares, intenta integrar en l'elitista centre a nois procedents del poblat. És així com Pedro Machuca i Gonzalo Infante arriben a ser companys de classe i amics en un moment de gravíssima divisió i enfrontament en la societat xilena.

Fitxa tècnica
Machuca
2004
121min.
França, Regne Unit, Espanya i Xile
Premis

2004: Bogotá, Film Festival: Millor Pel·lícula
2004: Valdivia Internacional Film Festival: Millor Pel·lícula
2004: Viña del Mar Film Festival: Grand Paoa (Millor Pel·lícula)
2005: Philadelphia Film Festival: Premi de l’audiència
2005: Premis Goya: Nominada a Millor Pel·lícula Estrangera de Parla Hispana
2005: Havana Film Festival: Millor fotografia

Andrés Wood Montt (* Santiago, 1965) Encara que va estudiar Enginyeria Comercial a la Pontificia Universidad Católica de Xile, sempre li va cridar l'atenció el setè art. Així és com després d'acabar aquesta carrera va viatjar a Nova York per estudiar direcció de fotografia (1990-1991), i va realitzar allí el seu primer curtmetratge, Idil·li.

De tornada a Xile, a finals de 1992, va començar a elaborar una sèrie de projectes audiovisuals. El 1994 va dirigir dos curtmetratge, un dels quals, Reunión de familia, va esdevenir la primera producció xilena a participar a la selecció oficial del Festival Internacional de Clermont-Ferrand a França, i va rebre el premi al millor director de Cinema de Vinya del Mar. Paral·lelament als seus projectes audiovisuals, Wood treballava en la realització d’audiovisuals comercials per a la televisió.

Wood està casat amb Pau Puga amb la qual té tres fills: Mariano, Ana i Amanda (a principis de 2012 tenien 18, 17 i 3 anys respectivament).

És membre de la important família Montt i germà de la documentalista i exdirectora de programació de TVN, María Elena Wood.


Filmografia

2011 Violeta se fue a los cielos
2008 La buena vida
2004 Machuca
2001 La fiebre del loco
1999 El desquite
1997 Historias de fútbol
1994 Reunión de familia (curtmetratge)
1992 Romance (curtmetratge) 

"Hermoso y emocionante filme (...) Es Machuca una película severa e importante. Su despliegue roza lo exacto y da impresión de gran solidez" Ángel Fdez. Santos: Diario El País

"Todo está relatado con ojos nuevos y con una impúdica (pero simpática y llena de aparente verdad dramática) mezcla de hiperrealismo y nostalgia." E. Rodríguez Marchante: Diario ABC  

Referències

http://www.filmaffinity.com/
http://www.imdb.com/
http://es.wikipedia.org/

La teva valoració: Cap Mitja: 6 (1 vote)
Projecció
Divendres 07/06/2013 a les 21:00h
Cicle:
Cinema llatinoamericà

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.