Cap de setmana de cinema català amb "La millor opció" i "Incerta glòria"

El Club Cinema Castellar Vallès (CCCV) ofereix aquest cap de setmana una programació doble de cinema català. Divendres, 19 de maig, a les 21 h, es projectarà La millor opció, en una sessió que comptarà amb l’assistència del director Òscar Pérez. I diumenge, 21 de maig, a les 18.45, serà el torn d’Incerta Glòria, la darrera pel·lícula del tàndem format per Agustí Villaronga a la direcció i Isona Passola a la producció.

La millor opció es basa en una història real i està interpretada pel seu verdader protagonista, Koto Maelainin, un jove saharaui acollit per una família al Delta de l’Ebre que necessita urgentment un trasplantament de ronyó. Francesc Orella i Mercè Pons completen el repartiment del llargmetratge.

Òscar Pérez, que oferirà  un col·loqui després de la projecció, és director, productor i professor de cinema. Ha realitzat nombrosos documentals que han estat exhibits i premiats en festivals internacionals de gran prestigi. El sastre va guanyar el premi al millor curtmetratge a IDFA (Amsterdam) i el premi del públic al Silverdocs (Washington), entre molts altres. Hollywood Talkies es va estrenar a la Mostra Internacional de Cinema de Venècia. El tram final va guanyar el premi al millor director al Festival de Màlaga. La millor opció, el film que es podrà veure divendres, és el seu primer llargmetratge de ficció.

Incerta glòria

I diumenge es projectarà el torn d’Incerta glòria, l’adaptació de la novel·la de Joan Sales que té com a rerefons la guerra civil i que fa aflorar les passions humanes amb tota la seva intensitat. La història se situa al front d’Aragó, l’any 1937 i és protagonitzada per Marcel Borràs, Oriol Pla, Bruna Cusí i Núria Prims, a més de comptar amb un repartiment molt conegut d’actors i actrius secundàries, com Fernando Esteso, Terele Pávez o Juan Diego.

El director Agustí Villaronga i la productora Isona Passola recorren novament a l’adaptació lliure d’una novel·la, després de l’èxit de Pa negre, que va obtenir nou premis Goya i 13 premis Gaudí.  Segons Villaronga, “l’eix central sobre el que s’articula Incerta glòria és  la devastació moral que la guerra produeix sobre els éssers humans”. I afegeix: “No s’hi tracta el conflicte bèl·lic ni proposa una oberta disquisició política sinó que se centra en les emocions i els sentiments dels seus personatges. I és a través d’ells que descobrim les conseqüències de la guerra lluny del camp de batalla. En el nostre cas, tan a prop i tan lluny.”

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.