El CCCV s’adhereix aquest divendres al programa “Per estrenar” amb la projecció de la pel·lícula algeriana "Els terrats"

Presentarà la pel·lícula Txell Bragulat, directora de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya i membre de Sodepau

El Club Cinema Castellar Vallès (CCCV) s’adhereix aquest divendres, 5 de juny, al projecte “Per estrenar” amb la projecció de la pel·lícula algeriana Els terrats. Aquest és un programa impulsat per  la Federació Catalana de Cineclubs, amb la col·laboració de diversos cineclubs i la Filmoteca de Catalunya. Consisteix en la projecció un cop al trimestre de treballs cinematogràfics inèdits, que no han arribat a les sales comercials tot i que han rebut el reconeixement de la crítica i de diversos festivals.

Aquest divendres, la Sala d’Actes d’El Mirador acollirà a les 21 h la primera projecció de “Per Estrenar” amb una de les propostes més aplaudides pel públic a la darrera edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya. Es tracta del film Els Terrats un film de l’algerià Merzak Allouache.

Aquest drama urbà se situa a Bab El-Oued, un barri de classe obrera d´Alger. Les crides a la pregària marquen els temps del dia en què tenen lloc les cinc històries de la pel·lícula. De l’alba a la nit, una multitud pul·lula i s’agita als terrats. Espais confinats, convertits en miralls a cel obert de les contradiccions, de la intolerància, dels conflictes sense fi que minen la societat algeriana.

Merzak Allouache (1944) ens apropa amb aqust film al seu barri natal. Director des de la dècada dels 70, es va instal·lar a París després del cop d’Estat a Algèria de l’any 1992. Cèlebre pel film Bab El oued city, Allouache dirigeix en l’actualitat pel·lícules tant a França com a Algèria.

Els Terrats (Es-stouh) va ser presentada en première a la 70ª edició del Festival de Venècia (2013) i recentment s’ha estrenat a França amb molt bona acollida per part de la crítica.

L’encarregada de presentar el film i conduir el cinefòrum aquest divendres serà Txell Bragulat, de l’ONG Sodepau (entitat que treballa per la Solidaritat, el Desenvolupament, la Pau i els Drets Humans al Mediterrani) i directora de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya.

Sumant-se al programa “Per estrenar”, el CCCV continua apostant per una oferta cinematogràfica de qualitat que és difícil d’arribar al públic ja que no gaudeix de distribució comercial.

Més informació sobre la pel·lícula clicant aquí

 
Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.