El CCCV s’endinsa en les lluites laborals amb la projecció de Coca-Cola en lucha i Organizar lo im(posible)

La sessió tindrà lloc aquest divendres, 4 de maig, a les 21 h, a l’Auditori Miquel Pont. L’entrada serà lliure amb taquilla inversa.

El cinefòrum comptarà amb l’assistència dels directors Georgina Cisquella i Pere Joan Ventura i de tres membres de les Kellys, associació que agrupa les cambreres d’hotel

Coincidint amb la celebració aquesta setmana del Dia Internacional de les Persones Treballadores, el Club Cinema Castellar Vallès presenta aquest divendres, 4 de maig, a les 21 h, a l’Auditori Miquel Pont, dos films amb un denominador comú: la lluita per millorar les condicions laborals.

L’entitat projectarà, d’una banda, el migmetratge Coca-Cola en lucha (45 min), que relata la lluita dels treballadors de la planta de Coca-Cola a Fuenlabrada contra la multinacional nord-americana; i de l’altra, el curt d’animació documental Organizar lo im(posible) (15 minuts), de Tonina Matamalas i Carme Gomila, al voltant de les reivindicacions de “Las Kellys”, l'associació autònoma de cambreres d'hotel amb vuit grups arreu de l'Estat espanyol, estan lluitant per millorar les seves condicions de treball i qualitat de vida

L’acte inclourà un cinefòrum després de les projeccions que comptarà amb la participació dels directors de Coca-Cola en lucha Georgina Cisquella i Pere Joan Ventura, així com de tres representants de Las Kellys Barcelona.

Coca-Cola en lucha

El gener de 2014, Coca-Cola Iberian Partners, fusió de les set embotelladores espanyoles, va acordar eliminar una de les fàbriques més rendibles del país, la planta de Coca-Cola Fuenlabrada (Madrid), a l'empara de la reforma laboral. Una resolució que desencadenaria un llarg conflicte, amb centenars de famílies implicades i encara sense resoldre.

El documental dona veu als treballadors, per explicar la seva lluita titànica enfront d'una gran multinacional. Explica el per què van decidir oposar-se a l'acomiadament i al tancament de la seva empresa, dur-la als tribunals, declarar-se en vaga i lluitar al carrer.

Organizar lo (im)posible

Organizar lo (im)posible és un curtmetratge de Tonina Matamalas i Carme Gomila en col·laboració amb Las Kellys Barcelona i Cooptècniques (2017).

Al llarg dels 15 minuts que tenen per netejar una habitació, les Kellys parlen de salut i medicalització, política turística, feminització de la precarietat laboral, migració, organització i resistència, elements que es van entrellaçant per mostrar la complexitat a la qual s'estan enfrontant.

Cal destacar que durant la sessió de divendres es presentarà el tràiler del darrer treball de Georgina Cisquella, Hotel explotación: Las Kellys, que encara es troba en fase de preparació.

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.