El cinema que ve

La tecnologia avança a tots els àmbits i el cinema és la manifestació artística que més vinculada es troba a aquests canvis. La projecció de pel•lícules d’estrena en digital, sistema DCP, ja ha desbancat el 35mm.

A Castellar, Ajuntament i Club Cinema Castellar hem decidit ser pioners en la projecció digital de pel•lícules i, en aquesta línia, s’ha arribat a un acord amb Movicine. La programació de diumenge, que a partir d’ara serà en DCP, permetrà fer una programació de cinema d’estrena. El format permet fer unes pel•lícules molt més actuals i que la projecció sigui d’una qualitat superior. Per tant, el cinema que mancava a Castellar fa uns anys, avui dia, és cada cop més qualitatiu, variat i actualitzat.

A Club Cinema Castellar, aquest curs, apostem pel cinema català amb la possibilitat de portar cineastes del país per enriquir el debat i apropar les figures que representen el cinema autòcton al públic. Seguint aquesta línia el divendres 7 d novembre comptarem amb la presència del director català Ventura Durall per presentar la seva pel•lícula “Els anys salvatges”.

Divendres 3 d’octubre iniciem una temporada amb una proposta cinematogràfica més variada. Es continua apostant per un cinema actual no comercial en versió original tot i que es vetllarà per un ampli ventall de temàtiques, tècniques i nacionalitats. Així, “The Lunchbox”, programada per l’esmentat dia 3, i escollida per formar part dels actes de la Mostra Gastronòmica de la Vila, és un film de l’Índia sobre l’amor i la gastronomia d’aquell país. Una història d’amor programada pel dia 24 del mateix mes, “10000 km”, és una de les opcions per representar a Espanya als Òscar. “De caballos y hombres” és una comèdia negra islandesa molt original que podrem veure a finals de novembre.

El mes de desembre serà el mes d’un clàssic de culte, com és “Funny Games” i una de les millors pel•lícules d’animació del segle XXI, “Mary and Max”, un film australià inèdit al nostre país que tracta sobre l’amistat que ens obrirà el cor de cara al Nadal.

De la mateixa manera, el Documental del mes, que ha estat una de les activitats de més èxit de 2014, organitzat pel CCCV, L’Aula i Cal Gorina, ens porta tres pel•lícules molt potents de temàtica diferent: Demostration, Five days to dance, i Confessions d’un banquer el dia 12 de desembre.

No està malament una confessió així per acabar l’any.

En definitiva, encetem la temporada amb molt cinema, més recent, i propostes culturals interessants per reflexionar i per gaudir.

Joana Zoyo

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.