Perdida

(VOSE). El dia del seu cinquè aniversari de noces, Nick Dunne (Ben Affleck) informa que la seva esposa Amy (Rosamund Pike) ha desaparegut misteriosament. Però aviat la pressió policial i mediàtica fa que el retrat de felicitat domèstica que ofereix Nick comenci a trontollar. Adaptació del best-seller de Gillian Flynn, el film acapara nominacions a diversos premis i festivals internacionals.
Fitxa tècnica
Gone Girl
2014
149min.
EUA
Premis

2014: Globus d'Or: 4 nominacions incloent millor director

2014: National Board of Review: Millors 10 pel·lículas de l'any

2014: Satellite Awards: 7 nominacions incloent millor pel·lícula

2014: Sindicat d'Actors (SAG): Nominada a Millor Actriu (Rosamund Pike)

2014: Critics Choice Awards: 6 nominacions incloent millor pel·lícula

2014: Crítics de Chicago: Millor guió adaptat

David Fincher (Denver, Colorado, 28 d'agost de 1962) és un director de cinema estatunidenc, nominat a l'Oscar.

Fincher va començar la seva carrera com animador per a Industrial Light and Magic entre 1980 i 1984 aproximadament, temps en el qual va treballar en pel·lícules tan conegudes com El retorn del Jedi o Indiana Jones i el temple maleït.

El 1986 va fundar la productora Propaganda Films, dirigint videos d'alt pressupost per a artistes com Madonna, George Michael, Aerosmith i els Rolling Stones. Com un gran nombre de directors de videoclips, incloent Julien Temple, Russel Mulcahy, Michel Gondry o Spike Jonze, s'ha traslladat al cinema reeixidament amb l'estrena d'Alien 3, que figura com una de les cintes amb més alt pressupost per a un director debutant. Encara que va contar amb una crítica i recaptació baixa, li va servir d'empenta per a perfilar la seva carrera en cintes de cort existencialista com Se7en, The Game, Fight Club (basada en una novel·la de Chuck Palahniuk) i L'habitació del pànic, films que li han valgut dispars crítiques, però que van cimentar la seva reputació d'explorador del costat fosc de la nostra societat i de les misèries humanes. El seu cinema tanca una gran tensió psicològica, paranoia, malsons recurrents i dimonis interiors de la psicologia humana. És un perfecte coneixedor de les pors més ocultes del ser humà i en el seu cinema aquestes pors estan presents en la majoria dels fotogrames. Part de la seva influència visual la hi deu al videoclip.

Filmografia

1992 - Alien 3

1995 - Seven 1997 - The Game

1999 - Fight Club

2002 - L'habitació del pànic

2006 - Zodiac

2008 - El curiós cas de Benjamin Button

2010 - La xarxa social

2011 - Millennium: Els homes que no estimaven les dones

2014 - Gone Girl

"Un melodrama construido de manera inteligente, con un elenco perfecto y en todo momento fascinante." Todd McCarthy: The Hollywood Reporter

"La adaptación de David Fincher del best-seller de Gillian Flynn es desconcertante, impactante y provocadora. (...) Puntuación: ★★★★ (sobre 5) Robbie Collin: Telegraph

"Un thriller febril (...) una fascinante, apasionante historia (...) Puntuación: ★★★★ (sobre 5)" Xan Brooks: The Guardian

"De una precisión quirúrgica, con un sombrío sentido del humor y totalmente fascinante durante sus veloces 149 minutos, este tenso y efusivo thriller psicológico representa un excepcional binomio de director y material." Justin Chang: Variety

"Es una película de una perversidad hipnótica, que redime tu fe en la inteligencia de los estudios. (...) Puntuación: ★★★★★ (sobre 5)" Joshua Rothkopf: Time Out

"La astuta 'Gone Girl' de David Fincher debería trascender su aura de sofisticación adulta y convertirse en un gran éxito en todas partes" Graham Fuller: Screendaily "El equivalente cinematográfico de un libro que no puedes parar de leer: un thriller fascinante, ingenioso y maravillosamente entretenido (...) Puntuación: ★★★★ (sobre 5)" Ian Freer: Empire

"Lo que hace a 'Gone Girl' tan excitante es la manera en la que se desenvuelve el misterio (...) Cualquiera a quien le encantase la novela saldrá de la película con una sonrisa enfermiza en la cara" Chris Nashawaty: Entertainment Weekly

"'Gone Girl' muestra las cosas extraordinarias que pueden suceder cuando director y material están así de bien conjuntados" Kenneth Turan: Los Angeles Times

"La sorprendentemente buena versión fílmica de David Fincher de la novela 'Perdida' es la película de la década para aquellas parejas que sueñan con destruirse el uno al otro. (...) Puntuación: ★★★½ (sobre 4)" Peter Travers: Rolling Stone

"'Perdida' es al matrimonio lo que 'Atracción fatal' fue a la infidelidad". (...) Puntuación: ★★★★ (sobre 4) Claudia Puig: USA Today

"Es todo lo que fue el libro y más. (...) Puntuación: ★★★½ (sobre 4)" Michael Phillips: Chicago Tribune

"Provocativa hasta límites inimaginables (...), 'Perdida' le devuelve a Hollywood esa audacia que extrañaba quizá desde la generación del 70." Diego Batlle: Diario La Nación

"Una historia de puntos de vista. (...) todos bien desarrollados, con actuaciones secundarias a la altura de un filme que aprovecha cada uno de sus elementos narrativos." Horacio Bilbao: Diario Clarín

"Retorcido y brillante Fincher. (...) sabiendo que no he visto una obra maestra, descubro que no me he desentendido ni un momento de lo que ocurre en la pantalla durante casi dos horas y media. Y eso lo consigue el talento de Fincher" Carlos Boyero: Diario El País

"David Fincher confecciona en 'Perdida' un absorbente e hipnótico 'thriller' con la textura emocional de un melodrama. Irrenunciable" Luis Martínez: Diario El Mundo

"Apasionante (...) Fincher tira de las riendas e imparte una nueva lección sobre cómo trenzar estilos y estados de ánimo. (...) Puntuación: ★★★★ (sobre 5) Federico Marín Bellón: Diario ABC

"Thriller inquietante y perturbador en la estela de 'Seven' y 'Zodiac' (...) obra el milagro de no desfallecer ni un solo minuto de su muy larga duración (...) Puntuación: ★★★★★ (sobre 5)" Jordi Batlle Caminal: Diario La Vanguardia

"La película se parece mucho a la novela, tanto que puede dar la impresión de que Fincher ha preferido ser invisible (...) En este sentido, la decisión de Fincher acaba resultando (como es marca de la casa) de lo más inteligente. (...) Puntuación: ★★★★ (sobre 5) Jordi Costa: Fotogramas

"Moviendo los hilos y dosificando la narración con pulso de relojero, el director manipula al público de tal manera que sólo queda rendirse a sus pies. (...) Puntuación: ★★★★★ (sobre 5) Manuel Piñón: Cinemanía

"Un extraordinario thriller (...) Fincher atrapa con una historia apasionante (...) es mucho más que una película, es una maravillosa experiencia" Alberto Luchini: Diario El Mundo

Referències

http://www.filmaffinity.com/

http://ca.wikipedia.org/

La teva valoració: Cap Mitja: 7.5 (2 votes)
Projecció
Diumenge 18/01/2015 a les 18:30h
Cicle:
Sessió oberta

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.