Simindis kundzuli (Corn Island)

VOSE

Amb les crescudes de primavera, el riu Enguri es precipita sobre les terres baixes de Kolkheti i, abans de llançar roques i llim al mar, les acumula aquí i allà al mig del riu. En pocs dies, fins i tot de la nit al dia, d'aquests esculls neixen grans illes, el sòl de les quals és ric i fèrtil. Un ancià d'Abkhàzia i la seva jove néta decideixen plantar blat de moro en una d'aquestes illes, però els soldats georgians ho segueixen de prop.

 
 
Fitxa tècnica
Simindis kundzuli (Corn Island)
2014
101min.
Geòrgia
Premis 2014: Karlovy Vary International Film Festival: Millor pel·lícula Premiat a nombrosos festivals de tot el mon, incloent varis Premis del Públic.

George Ovashvili va néixer a Mtskheta (Geòrgia) i va estudiar a l'Institut Politècnic del 1981 al 1986. Es gradua a l'Institut de Cinema i Teatre Estatal de Geòrgia el 1996, i a l'Acadèmia de Cinema de Nova York i Universal Studios a Hollywood el 2006. Dirigeix obres de teatre per a nens, i va ser l’autor d'un programa de televisió titulat Butlletí de Geòrgia per a una emissora de Nova York. Ha dirigit nombrosos curtmetratges commovedorament elegants, entre ells Zgvis Donidan -Nivell dels ulls (2005)- que va rebre nombrosos premis (Beca de l'Acadèmia de Cinema de Nova York a la Berlinale 2005, Premi Especial del Jurat Internacional a Odense FF i Premi Especial del Jurat Internacional a Kíev "Molodist" FF )

Filmografia:

2014 Corn Island

2009 Gagma napiri

2005 Zgvis donidan...

1997 Wagonette

 


    

"Una obra bella i minimalista sobre la tenacitat i l'esforç, serena, neta, realista, una mica trista, molt ben filmada. (...)”   Jordi Batlle Caminal: Diari La Vanguardia.

"Una sorprenent gesta cinematogràfica presentada amb la major modèstia.”.  Peter Debruge: Variety

 "La bellesa poètica de les imatges, l'adoració i la por a la naturalesa i l'estil semidocumental evoquen irremeiablement a Robert J. Flaherty i a pel•lícules com 'Homes d'Aran' o 'Nanook l'esquimal' (...) és una autèntica joia.”.  Alberto Luchini: Diari El Mundo.

"Una classe magistral de minimalisme amb càrrega emocional (...) 'Corn Island' resulta ser un immens plaer sensorial amb una sòlida recompensa afectiva".    Stephen Dalton: The Hollywood Reporter.

Referències

http://www.filmaffinity.com/

http://www.imdb.com/

http://es.wikipedia.org/

La teva valoració: Cap Mitja: 9 (1 vote)
Projecció
Divendres 02/10/2015 a les 21:00h
Cicle:
Cinefòrum 2015-16

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.