Suburra

Una Roma plena de polítics, malfactors, personatges de les institucions, eclesiàstics i mafiosos, que en lloc de veure’s perjudicats pels escàndols de corrupció, augmenta el seu poder de manera exponencial:”un gàngster movie que reflexa el final d’una era d’un món polític i criminal que s’està convertint en una altra cosa, encara no sabem ben bé en què, i que per tant, s’agita deixant al seu pas restes de sang a l’espera d’una espècie de nou ordre” segons el director.

Un gran projecte immobiliari que inundarà de ciment la perifèria de la ciutat serveix de transfons per explicar la història d’un polític i el fill d’un constructor sense escrúpols

Fitxa tècnica
Suburra
2015
134min.
Itàlia
Premis

2015: Premis David di Donatello: 5 nominacions incloent-hi Actor secundari (Borghi)

 

Stefano Sollima és un director italià fill de l’escriptor i també director Sergio Sollima. Neix a Roma el 4 de maig de 1996. Sollima, a diferència de molts dels seus col·legues, no assisteix a cap acadèmia ni cap curs per estudiar direcció, però creix en mig dels rodatges de pel·lícules i d’obres de teatre filmades pel seu pare (director de quasi totes les pel·lícules de Sandokan, popular personatge nascut de la pluma de Salgari).

Començà la seva carrera fent alguns curt metratges i treballant com a càmera de la NBC, CBS, CNN i dirigint alguns documentals de les zones de guerra. Després d’alguns anuncis de televisió comença en el món de la ficció dirigint alguns episodis de “Un lugar en el sol” y “El equipo”.

Al 2005 dirigeix la mini sèrie de televisió “ Se casó con un futbolista”, però amb la sèrie “Romanzo criminale” (adaptació de la novel·la de Giancarlo de Cataldo) dóna un gran pas cap a l’èxit . Al 2012 Debuta a la gran pantalla am la pel·lícula “ACAB- All cops are bastards” i basat en el llibre de Carlo Bonini i amb Francesca Comencini, amb Branko Schmidt codirigeix les dues primeres temporades de la sèrie “Gomorra” (novel·la de Roberto Saviano), que té cada vegada més èxit. A finals del 2014 i començaments del 2015 dirigeix “Suburra” i al 2016 va a Hollywood per dirigir “El soldado” que és una seqüela de la pel·lícula “Sicario” que encara no s’ha estrenat.

Filmografia :

2017: Soldado

2016: Gomorra 2 temporada (sèrie TV)

2015: Suburra

2014: Gomorra 1 temporada (sèrie TV)

2012: A.C.A.B.:All Cops are bastards

2010: Roma Criminal 2 temporada (sèrie TV)

2010: Luce del nord (TV)

2008: Roma Criminal 1 temporada (sèrie TV)

“Els plaers de Suburra són els d’un sensacionalisme, ètic i estètic,digne de remarcar”. Jordi Costa: Diario El País

“Per addictes als thrillers enganxats a la realitat ...). Thriller d’alta volada i dels baixos fons (...) Estilitzada posada en escena(...)” Álex Montoya: Fotogramas

“Una poderosa i feixuga tercera via entre les sèries italianes sobre la Màfia i el cinema polític d’autor, un totum revolutum a l’infern.” Carlos Marañón: Cinemanía

“Està treballada amb una gran quantitat de talent(...)” Peter Bradshaw: The Guardian

“Ah, bella Italia!. On els homes són homes, els polítics són corruptes, els mafiosos estan a tot arreu i les dones són prostitutes o nòvies de mafiosos(...)” Tom Huddleston: Time Out

"El control de l’atmosfera i el ritme de Sollima, realment impressiona” Lee Marshall: Screendaily

“El ritme no és el millor de la pel·lícula, pretensiosa o ambiciosa, segons el ritme(…)” Federico Marín Bellón: Diario ABC

Referències

http://www.filmaffinity.com/

http://www.imdb.com/

http:/www.wikipedia.org/

La teva valoració: Cap Mitja: 7 (1 vote)
Projecció
Divendres 27/01/2017 a les 21:00h
Cicle:
Cinefòrum 2016-17

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.