Todos los niños invisibles

Iniciativa que reuneix a varis dels directors més reconeguts del planeta per retratar les històries de lluita i adversitat de diferents nens anònims al voltant del món. Tanza, un jove de només dotze anys, lluita per la llibertat. Uroš és a punt de sortir d'un reformatori juvenil. Blanca, una adolescent de Brooklin els pares de la qual són drogaddictes, acaba descobrint que és zeropositiu. Bilu i João sobreviuen com a ‘nens del carrer' de São Paulo. Jonathan, un fotògraf de premsa desil·lusionat, redescobreix l'essència de la vida a través de la infància. Ciro i el seu amic Bertucciello assalten a un motorista per robar-li el seu Rolex i emprenen una fugida cap a una infància veritable. Song Song i Little Cat viuen dues vides paral·leles en circumstàncies oposades.
Fitxa tècnica
All the Invisible Children
2005
124min.
França / Italia

Mehdi Charef – segment "Tanza"
Va néixer el 21 d’octubre de 1952 a Marnia, Orna, França (actualment Algèria). A més de director és guionista. La seva pel·lícula “El té del harén de Arquímedes” va guanyar el César i el Premi Jean Vigo i va ser projectada a la sessió Un Certain Regard al Festival de Cannes de 1985. Al 1992 el seu film “Au pays des Juliets” va competir per la Palma d’Or en aquest mateix festival.

Filmografia:
2007 Cartouches gauloises (Summer of 62’)
2005 Todos los niños invisibles (segment "Tanza")
2001 La hija de Keltoum
2000 Marie-Line
1992 Au pays des Juliets
1988 Camomille
1987 Miss Mona
1985 El té del harén de Arquímedes



Emir Kusturica – segment "Blue Gypsy"
Va néixer el 24 de novembre de 1954 a Sarajevo, Bòsnia i Hercegovina (abans Iugoslàvia). És a més guionista, actor i músic. Va guanyar dues Palmes d’Or amb les pel·lícules “Papá está en viaje de negocios” (1985) i “Underground” (1995) a més d’altres guardons en festivals de prestigi. És un cineasta reconegut i aclamat internacionalment per la personalitat de la seva obra.

Filmografia
2008 Maradona by Kusturica (documental)
2007 Prométeme
2005 Todos los niños invisibles (segment "Blue Gypsy")
2004 La vida es un milagro
2001 Super 8 Stories (documental)
1998 Gato negro, gato blanco
1995 Underground
1993 El sueño de Arizona
1988 El tiempo de los gitanos
1985 Papá está en viaje de negocios
1981 ¿Te acuerdas de Dolly Bell?


Spike Lee - segment "Jesus Children of America"
Shelton Jackson “Spike” Lee va néixer a Atlanta, EEUU el 20 de març de 1957. També és productor, guionista i actor. Els seus films tracten principalment sobre relacions racials, delinqüència urbana, pobresa i temes polítics. Va ser nominat a 2 Óscars pels films “4 Little Girls” (1997) i “Haz lo que debas” (1989), a més de guanyar gran quantitat de premis i nominacions en festivals de prestigi de tot el món.

Filmografia (resumida)
2008 Miracle at St. Anna
2006 Plan oculto
2005 Todos los niños invisibles (segment "Jesus Children of America")
2002 La última noche (25th Hour)
2002 Ten Minutes Older: The Trumpet (segment "We Wuz Robbed")
1999 SOS Summer of Sam (Nadie está a salvo de Sam)
1998 Una mala jugada
1997 4 Little Girls (documental)
1995 Clockers (Camellos)
1992 Malcolm X
1991 Fiebre salvaje
1990 Mo' Better Blues (Cuanto más, ¡mejor!)
1989 Haz lo que debas
1988 Aulas turbulentas
1986 Nola Darling


Kátia Lund - segment "Bilu e João"
Susane Kátia Lund Va néixer a Sao Paulo, Brasil. També és guionista. El seu treball més conegut és la codirecció del film “Ciudad de Dios” amb Fernando Meirelles, pel·lícula que va ser nominada a 4 premis Óscar. Lund supervisa una organització que es diu “Nós do Cinema” (Nosaltres del cinema) que es dedica a organitzar cursos i oportunitats de feina en pel·lícules per gent pobre.

2005 Todos los niños invisibles (segment "Bilu e João")
2002 Ciudad de Dios (co-directora)
1999 Noticias de una guerra personal (documental)


Jordan Scott i Ridley Scott - segment "Jonathan"
Ridley i Jordan Scott són pare i filla. Jordan va néixer al 1978. És realitzadora, fotògrafa i actriu. També va dirigir anuncis comercials per a companyies importants.
Sir Ridley Scott és un director i productor de cinema i televisió que va néixer a Gran Bretanya l’any 1937. Va ser nominat 3 vegades als Óscar com a Millor Director per les seves pel·lícules “Thelma & Louise” (1991), “Gladiator” (2000) i “Black Hawk derribado” (2001) i va guanyar 3 premis del British Academy Award per “Blade Runner” (1982). És el germà gran de Tony Scott amb qui va fundar al 1968 Ridley Scott Associates una productora de pel·lícules i comercials i més tard, a l’any 1995, Scott Free Productions una productora de séries de televisió i films. Aquest mateix any tots dos es van fer amb el control del Shepperton Studios.

Filmografia de Ridley Scott (resumida)
2010 Robin Hood
2008 Red de mentiras
2007 American Gangster
2006 Un buen año
2005 Todos los niños invisibles (segment "Jonathan")
2005 El reino de los cielos
2001 Black Hawk derribado
2001 Hannibal
2000 Gladiator
1992 1492: La conquista del paraíso
1991 Thelma & Louise
1989 Black Rain
1985 Legend
1982 Blade Runner
1979 Alien, el octavo pasajero
1977 Los duelistas


Stefano Veneruso - segment "Ciro"
És un director, guionista i productor italià que va néixer l’any 1968. Va treballar com a Assistent de Direcció en les pel·lícules “El cartero (y Pablo Neruda)” (1994) i “Gangs of New York” (2002) de Martin Scorsese. Stefano va dirigir curtmetratges amb cert reconeixement i distribució a més d’anuncis comercials.  També va dirigir el vídeo musical de la cançó “Teach me Again” interpretada per Tina Turner i Elisa, que és la música que se sent al principi i al final de la pel·lícula “Todos los niños invisibles”.


John Woo - segment "Song Song and Little Cat"
Va néixer a la Xina a l’any 1946 però va créixer a Hong Kong on va començar la seva carrera cinematogràfica. És un director, guionista i productor, a més d’actor molt prolífic. S’especialitza en pel·lícules de gàngsters amb un excessiu i coreogràfic tractament visual de la violència.

Filmografia (resumida)
2008 Acantilado rojo
2005 Todos los niños invisibles (segment "Song Song and Little Cat")
2003 Paycheck
2002 Windtalkers
2000 M.I.-2: Misión imposible 2
1997 Cara a cara (Face/Off)
1996 Broken Arrow: alarma nuclear
1992 Hard Boiled (Hervidero)
1991 Un ladrón es siempre un ladrón
1990 Una bala en la cabeza
1989 El asesino
1987 Honor, plomo y sangre
1986 Un mañana mejor

Referències

http://www.filmaffinity.com/

http://www.imdb.com/

http://www.wikipedia.org/

La teva valoració: Cap Mitja: 8 (1 vote)
Projecció
Dijous 22/12/2011 a les 21:00h
Cicle:
Drets dels infants

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.