Un hombre llamado Ove - (En man som heter Ove)

VOSE

Ove, de 59 anys, és un home rondinaire que ha perdut la fe en tot el món, inclòs en ell mateix; fins que la seva visió negativa de l'home i la societat és posada a prova per una família que es muda al costat de casa seva.

Fitxa tècnica
Un hombre llamado Ove - (En man som heter Ove)
2015
116min.
Suècia
Premis

2016 : Premis Oscar: Nominada a Millor pel·lícula de parla no anglesa i Maquillatge

2016 : Premis del Cinema Europeu: Millor comèdia europea

2016 : Satellite Awards: Nominada a Millor pel·lícula de parla no anglesa

2015 : 3 Premis Guldbagge, incloent Millor actor (Lassgård). 6 nom.

Hannes Martin Holm, neix el 26 de november 1962 a Lidingö.

Director, actor i guionista suec, sol fer totes les seves pel·lícules al costat de Måns Herngren.

Al 1981 obté el seu primer paper a la pel·lícula InterRail. Després segueix actuant en diferents sèries televisives.

Entre 1991 i 1994 treballa com a director adjunt de STV drama. Al 1995 dirigeix el seu primer llarg metratge, Uno en un millón, obtenint el seu primer gran èxit seguit de molts d’altres.

A 1998 funda S / S Fladen Film AB, amb Måns Herngren y Patrick Ryborn, produint  pel·lícules i sèries de televisió.

 

Filmografia

2015 - A Man Called Ove

2014 - Himlen är oskyldigt blå

2014 - The Anderssons Rock the Mountains

2013 - The Anderssons Hit the Road

2012 - The Anderssons in Greece

2007 - Underbar och älskad av alla (Wonderful And Loved By Everyone)

2006 - Varannan vecka (Every Other Week)

2002 - Klassfesten (The Class Reunion)

2000 - Det blir aldrig som man tänkt sig (Things Never End Up Like You've Planned)

1997 - Adam & Eva

1995 - One in a Million

1990 - S*M*A*S*H (TV-series)

1987 - Bröderna Olsson (The Olsson Brothers) (TV-series)

1985 - Förspelet (The Fore Play) (TV-series)

1983 - Vidöppet (Wide Open) (TV-series) 1983 - Interrail

"Amb un savi ús dels temps (...), el director se les enginya per construir una pel·lícula tan entendridora i hàbil com, poc exigent (...) " Luis Martínez: Diari El Mundo

"Pel·lícula amb (...) voluntat de manipular els nostres sentiments (...) Que ho aconsegueixi o no dependrà de que el cor de l'espectador l’accepti o la rebutgi (...) però la pel·lícula fa mèrits (...)" Antonio Weinrichter: Diari ABC

"Holm aconsegueix equilibrar el film, usant hàbilment la repetició i l'exploració psicològica per fer que l'evolució del seu protagonista resulti orgànica i creïble (...)" Nando Salvà: El Periódico

"Lassgård, hilarant i odiós en cada pla, ens guia a força d'improperis carregats d'humor negre per aquesta commovedora travessia sobre la vida (...)" Janire Zurbano: Cinemanía

"Una substància dramàtica tan artificiosament benpensant (...) acaba funcionant de meravella per la via de l'abandonament a la pura distracció. (...)" Antonio Trashorras: Fotogramas

"El film se serveix en un motlle de reiterat ús: el de l'enutjós relat-clixé del misantrop" Jordi Costa: Diari El País

Referències

http://www.filmaffinity.com/

http://www.imdb.com/

http:/www.wikipedia.org/

La teva valoració: Cap Mitja: 7 (1 vote)
Projecció
Divendres 28/04/2017 a les 21:00h
Cicle:
Cinefòrum 2016-17

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.