Vinyes, barraques i barraquers és una pel•lícula d’homenatge als entusiastes reconstructors de barraques de vinya, un grup de jubilats integrants tots ells del Centre Excursionista de Castellar.

Aquesta colla d’amics es dediquen a reconstruir barraques de vinya i d’horts, la majoria procedents de finals del segle XIX i inicis del segle XX, i que avui dia es troben pràcticament derruïdes i amagades enmig de boscos de l’entorn de Castellar, boscos que abans havien estat vinyes i conreus.

La pel•lícula recrea els inicis de l’agricultura al nostre país i les diferents construccions de pedra seca que es conserven a l’entorn de la mar Mediterrània i a la vegada il•lustra sobre el cultiu de les vinyes en èpoques passades i les vicissituds que van patir els pagesos, com l’arribada de la fil•loxera a Europa, amb tot el que aquella plaga va comportar.

També presenta els diferents tipus de barraques i les construccions de pedra seca que es poden trobar al nostre entorn, tant les antigues com algunes de modernes, i molt diferents, que encara avui dia subsisteixen a la vorera del riu.

El documental acaba presentant com és la reconstrucció detallada d’una barraca per part d’aquests homes que anomenem “barraquers”, on es pot veure l’esforç i la constància d’aquests jubilats, que dediquen els matins de cada dimarts a preservar una part de la història dels nostres avantpassats, de manera generosa i desinteressada.

Fitxa tècnica
Vinyes, barraques i barraquers
2012
43min.
Espanya
La teva valoració: Cap Mitja: 7 (1 vote)
Projecció
Dijous 21/02/2013 a les 18:30h
Cicle:
BRAM 2013

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.