Antonio (Javier Cámara) és un professor que utilitza les cançons de The Beatles per ensenyar anglès a l’Espanya del 1966, quan se’n assabenta que el seu ídol John Lenon està a Almería rodant una pel·lícula. Decideix viatjar fins allà per conèixer-lo. Quan està en ruta recull a Juanjo (Francesc Colomer), un noi de 16 anys que s’ha fugat de casa i a Belén (Natalia de Molina), una jove de 21 anys que aparenta també estar escapant d’alguna cosa.

Fitxa tècnica
Vivir es fácil con los ojos cerrados
2013
108min.
Espanya
Premis

2014 Festival Internacional de Cinema de Palm Spring. Premi cinema llatí.
2014 6 Premis Goya : Millor música original, Millor guió original, Millor actriu revelació: Natalia de Molina. Millor director. Millor interpretació masculina:Javier Cámara i Millor pel·lícula
2013 Festival de San Sebastián: Secció oficial de llargmetratges a concurs

El Director: David Trueba

David Rodriguez Trueba., més conegut com a David Trueba. Nascut a Madrid el 10 de setembre de 1969 . És periodista, escriptor, director de cinema i col·laborador de premsa. És germà  del també director de cinema i escriptor Fernando Trueba.

 En els seus articles setmanals a El Periódico de Catalunya, estan recollits en l’antologia “Tragarse la llengua y otros articulos de ocasión”. També ha treballat a la televisió on va codirigir “El peor programa de la semana”.

En cinema ha treballat en els guions de pel·lícules com “ Amo tu cama rica”, “Los peores años de nuestra vida”, Two Much”, “Perdita Durango”, La nina de tus ojos”, “Vengo” i  el documental “Balseros”

“Soldados de Salamina” (2003) és el seu tercer llargmetratge com a director, després de “La buena vida” (1996) i “Obra mestra” (2000). Posteriorment també va col·laborar a la pel·lícula  Hay motivo! (2004)

Com a escriptor ha publicat les novel·les “Abierto toda la noche” (1995), “Cuatro amigos” (1999) i “Saber perder” (2008).

Filmografia

2013 Vivir es fàcil con los ojos cerrados
2011 Madrid 1987
2010 ¿Qué fue de Jorge sanz? TV
2006 Bienvenido a casa
2006 La silla de Fernando
2004 Hay motivo
2003 Soldados de Salamina
2000 Obra maestra
1996 La buena vida
1995 Lumière y compañia ( Documental)

"Trueba, y ahí el mérito de la cinta, reconstruye sin el más mínimo pudor, sin coartadas académicas y, lo más importante, con total precisión, lo que queda cuando ya se ha olvidado todo." Luis Martínez: Diario El Mundo

"Sobreviviendo con gracia a la caspa. (...) contada por David Trueba con arte, sutileza, emoción y gracia. (...) [Javier Cámara] hace un trabajo espléndido" Carlos Boyero: Diario El País

"Reivindica David Trueba el derecho al relato de buen rollo y la evocación del pasado, si no idílica, sí bañada en risueña melancolía.

" Ricardo Aldarondo: Fotogramas "Casi todo es creíble, auténtico, soñador, honesto y franco en este notable filme" Javier Cortijo: Cinemanía

"Película luminosa y cargada de carisma, excéntrica mezcla de road movie y western errante con chamán en el punto de destino, a la que no le hubiese venido mal algún contrapunto amargo" Jordi Costa: Diario El País

Referències

http://www.filmaffinity.com/
http://www.imdb.com/
http:/www.wikipedia.org/

 

La teva valoració: Cap Mitja: 5 (3 votes)
Projecció
Diumenge 23/02/2014 a les 18:00h
Cicle:
BRAM 2014

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.