Whisky

Són dos germans jueus tots dos propietaris d’una fàbrica a Montevideo, Hermán, un industrial que viu a Porto Alegre, Brasil i l’altre germà Jacobo que porta una vida avorrida i rutinària a Montevideo. La visita que Hermán decideix fer al seu germà provoca que Jacobo li demani a la seva empleada, Marta, que durant els dies de la visita faci el paper de la seva dona. Els tres viatgen a Piriápolis on estableixen vincles importants.

Fitxa tècnica
Whisky
2004
105min.
Uruguay
Premis

2002: Sundance:Premi al millor guió llatinoamericà
2004: Festival de Cinema de Cannes: FIPRESCI (secció "Un Certain Regard")
2004: Premis Ariel: Millor pel·lícula iberoamericana
2005: Premis Goya: Millor pel·lícula estrangera de parla hispana

Juan Pablo Rebella:

Va néixer a Montevideo al 1974 i va morir el 6 de juliol del 2006. Fou un cineasta Uruguayà, premiat a nivel internacional conjuntament amb Pablo Stoll per les pel·lícules “Whisky” i “25 Watts”.
Va estudiar a la Universitat Catòlica d’Uruguay on va conèixer a Pablo Stoll. Es va graduar al 1999 i tot seguit varen treballar junts. Inicialment va realizar varis curtmetratges com “Buenos y santos” y “ Víctor y los elegidos”, treballant sempre amb Stoll i amb el productor Fernando Epstein. Els tres varen fundar la productora Ctrl Z (Control Zeta) a Uruguay i al 2001 van estrenar el seu primer llargmetratge “25 Watts” que va ser un gran èxit de públic. Al 2004 van estrenar la seva segona pel.lícula “Whisky” on va tenir nombrosos premis internacionals.
Va morir a l’edat de 31 anys al seu apartament on estaba treballant amb el tercer guió d’una pel·lícula amb Stoll. Finalment aquesta va ser dirigida i estrenada per Stoll al 2012.

Filmografia:

2004 Whisky
2001 25 Watts

"Inesperada maravilla (...) una película de visión sencillamente imprescindible para cualquier persona sensata." (M. Torreiro: Diario El País)

"Rebella y Stoll consiguen el milagro del humor dentro de una obra áspera, que se parece mucho más a una autopsia que a una comedia convencional (...) No cabe pues emborracharse con este 'Whisky', sino degustarlo a pequeños sorbos como una rareza única" (Federico Marín Bellón: Diario ABC) 

Referències

http://www.filmaffinity.com/
http://www.imdb.com/
http://es.wikipedia.org/

No votes yet
Projecció
Divendres 05/04/2013 a les 21:00h
Cicle:
Cinema llatinoamericà

1 comentari

Envia un nou comentari

Pàgina web desenvolupada i hostatjada per Omitsis.
Disseny disseny&rauxa.