15 horas

Auditori Miquel Pont
Títol original
15 horas
Durada
80min.
Any
2021
País
República Dominicana

Amb l’assistència de Judith Colell, directora del film i presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català 

La música els va unir. L’Aura, el primer violí de l'orquestra, i el Manuel, el director de moda, són el matrimoni més envejat del país. Artistes, famosos i rics, la seva relació amaga un secret inconfessable. Ell la maltracta, ella ho ha ocultat durant massa temps. Un dia, farta del seu infern incomunicat, l’Aura decideix fer el pas i demanar ajuda, i llavors succeeix el que sempre havia sospitat però mai s’havia atrevit a confirmar.

Versió original en espanyol

 

compra les entrades aquí

 

Director
Que diu el director

Judith Colell i Pallarès (Sant Cugat del Vallès, 14 de juliol de 1968) és una directora, guionista i productora de cinema catalana. És presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català.

Va llicenciar-se en Història de l'Art i posteriorment la Universitat de Nova York va atorgar-li el Certificate in Film.
El 1991 debutà com a directora i guionista amb el curtmetratge Clara Foc. L'any 1996 el seu curtmetratge Escrit a la pell va estar nominat al Premi Goya en la seva categoria. El 1996 participà en la pel·lícula col·lectiva El domini dels sentits. Ja en solitari, dirigí Dones (2000) i 53 dies d'hivern (2006). El 2010 va codirigir amb Jordi Cadena la pel·lícula Elisa K, basada en la novel·la Elisa Kiseljak de Lolita Bosch, i que va obtenir el Premi Especial del Jurat al Festival Internacional de Cinema de San Sebastián de 2010 i el Premi Nacional de Cinema de la Generalitat de Catalunya.

El 2004 va fer la seva incursió en el món del teatre, quan va dirigir l'obra Amor matern, un text d'August Strindberg que va ser interpretat al Brossa Espai Escènic per Imma Colomer, Marina Gatell, Maria Ribera i Mercè Managuera.

L'any 2006 va ser cofundadora de l'Associació de dones cineastes i de mitjans audiovisuals (CIMA) juntament amb altres cineastes com Icíar Bollaín, Chus Gutiérrez, Inés París o Isabel Coixet.

És directora del grau en Comunicació Audiovisual i professora a Blanquerna Universitat Ramon Llull i ha estat professora a altres universitats com la Universitat Pompeu Fabra o la Universitat de Girona.

Va ser vicepresidenta de l'Acadèmia del Cinema Espanyol, dins l'equip presidit pel productor Enrique González Macho, entre 2011 i 2015. Va rebre el Premi d'Honor del CLAM-Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya de 2021 i actualment és la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català.

 

Crítiques

“Un commovedor acostament a la violència masclista”.

Julián García: Diari El Periódico

 

Premis

2021: Festival de Málaga: Secció oficial 

 

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.