1945

Auditori Miquel Pont
Títol original
1945
Durada
91min.
Any
2017
País
Hongria

Un dia sufocant d’agost de 1945, tot just acabada la guerra a Europa, els habitants d’un poble es preparen per al casament del fill d’un funcionari de l’ajuntament. Mentrestant, dos jueus ortodoxos arriben a l’estació de tren portant dues capses misterioses. El funcionari tem que els homes siguin fills dels jueus que van ser deportats, que venen a reclamar les propietats que ara tenen ells de manera il·legal, perdudes pels seus amos durant la guerra i l’holocaust nazi. Altres vilatans tenen por que vinguin més supervivents i que representin una amenaça per a les terres i les possessions que ara reclamen com a seves.

 

No recomanada per a menors de 12 anys

 

Compra les teves entrades aquí

Director
Que diu el director

Ferenc Török és un director de cinema hongarès. Ha rebut el premi Béla Balázs, un reconeixement estatal pel seu èxit destacat en el cinema. Török és membre de la European Film.

El 1995, va ser admés a l'Academy of drama and film in Budapest. El seu treball de final de graduació,"Moscow Square" va guanyar el  "Best First Film" a l' Hungarian Film Festival el 2000.

Crítiques

Un drama hongarès competent sobre els efectes de la Segona Guerra Mundial en una petita localitat (...) exposa l’odi i la por de manera convincent”.

Quim Casas: Diario El Periódico

“Un apropament cinematogràfic fresc i intel·ligent a un tema difícil que se centra de forma subtil i detallada en una època de transició a la història d’Hongria”.

Alissa Simon: Variety

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.