4F, ni oblit ni perdó

Auditori Miquel Pont
Títol original
4F, ni oblit ni perdó
Durada
120min.
Any
2013
País
Espanya

Barcelona, 2006. El cas 4F, que va acabar amb un agent de la Guardia Urbana en coma, es va saldar amb la detenció i condemna a presó de cinc joves i el suïcidi de una de les acusades, Patricia Heras. Rodrigo Lanza, el principal acusat, no va sortir de la presó fins al desembre del 2012.

Els detinguts es van declarar innocents i van denunciar haver estat víctimes de maltractaments i abusos policials. Dos dels agents denunciats que varen ser testimonis clau en el judici, han estat condemnats recentment per un altre cas de tortures. La investigació desenvolupada d’aquest documental defensa la innocència dels joves i apunta a una trama de corrupció policial, política i judicial, no vista com excepció si no com “modus operandi” habitual del sistema.

Més enllà de la ciutat de Barcelona, el personatge principal d’aquest documental és Patricia, a qui anem coneixent a través de la seva poesia, del testimoni de les seves amigues i ex parelles sentimentals. Tracta d’una jove estudiant de literatura, extremadament sensible, que amaga les seves inseguretats darrera d’una estètica excèntrica alimentada per la cultura queer amb la que s’identifica.

Aquell matí del 4 de febrer de 2006, és detinguda juntament amb el seu amic Alfredo en un hospital. Dos anys d’angoixa a l’espera del judici, esgotant tots els estalvis de la seva vida per pagar als advocats. Tres anys de condemna a la presó, a part de destrossar la seva vida, Aquests fets faran que es dispari la seva productivitat literària que va quedant registrada en un blog que titula de forma premonitòria: Poeta Morta.

Patricia se suïcida durant una sortida de la presó, a l’abril del 2011. Aquesta pel·lícula pretén ser un homenatge a ella.

 

Repartiment
Director
Que diu el director

Direcció:15Mbcn.tv

La Comissió audiovisual del moviment 15M de Barcelona es va gestar després  dels desallotjaments de  Plaça Catalunya de Barcelona del  27 de Maig de 2011 i es van consolidar  amb el nom 15Mbcn.tv.La comissió porta ja més de 2 anys . Destaca documentant tot tipus de manifestacions, accions per part dels moviments socials de la ciutat, així com casos de repressió i impunitat policial.

Destaca els vídeos de Ester Quintana ( “perdre un ull”) .I  el de Sergi Garcia i les pallisses que va rebre. I el del periodista Bertrán Cazorla.

“4F ni oblit ni perdó” és el segon documental que es planteja des de15Mbcn.tv.

El primer documental va sr sobre una investigació de centres d’internament  per estrangers (CIEs). Porta per títol “Sobren Raons” (2013). Ha estat presentat en molts festivals i cicles sobre drets humans.

“4F ni oblit ni perdó” és el primer llarg metratge del 15Mbcn.tv. En ell, ha col·laborat el setmanari d’informació LA DIRECTA, especialment en la fase d’investigació del cas.

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.