Adú

Auditori Miquel Pont
Títol original
Adú
Durada
120min.
Any
2020
País
Espanya

Versió original en castellà
En un intent desesperat per arribar a Europa i amagats davant d’una pista d’aterratge al Camerun, un nen de sis anys i la seva germana gran esperen per colar-se en els cellers d’un avió. No massa lluny, un activista mediambiental contempla la terrible imatge d’un elefant, mort i sense ullals. No només ha de lluitar contra la caça furtiva, sinó que també haurà de retrobar-se amb els problemes de la seva filla acabada d’arribar d’Espanya. Milers de quilòmetres al nord, a Melilla, un grup de guàrdies civils es prepara per enfrontar-se a la furibunda multitud de subsaharians que ha iniciat l’assalt a la tanca.

Tres històries, en què cap dels seus protagonistes sap que els seus destins estan condemnats a creuar-se i que les seves vides ja no tornaran a ser les mateixes.

Pel·lícula NO recomanada per menors de 16 anys

Director
Que diu el director

Salvador Calvo va néixer a Madrid l'any 1970. És un director de cine espanyol. Ha realitzat minisèries i treballs per a la televisió.
Alguns dels seus treballs són "Alakrana", "Niños robados", "Motivos personales" i "Hermanos".

Filmografia:
2020: Adú.
2019: Maras (curtmetratge).
2016: 1898. Los últimos de Filipinas.

Crítiques

"Sense carregar massa les tintes i amb bon pols, Calvo condueix una pel·lícula destinada a àmplies audiències a llocs comuns que no resulten ni tan evidents ni tan amables como solen ser en aquest tipus de grans produccions."
Elsa Fernández-Santos: Diario El País

"Molt ben construida i dossificada, amb claredat d'idees en els sentiments que es debaten, des de els més purs i necessaris fins els banals i accessoris (...) Tosar i Anna Castillo entrellacen bé els seus personatges (…)"
Oti Rodríguez Marchante: Diario ABC

"Tan èpica com urgent. Salvador Calvo ens convida a un viatge tan bonic com dolorós. (…)" Sergio F. Pinilla: Cinemanía

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.