Advocate

Auditori Miquel Pont
Títol original
Advocate
Durada
108min.
Any
2019
País
Israel, Canadà i Suïssa

Traïdora, advocada del diable... a la lletrada jueva Lea Tsemel l’han anomenat de totes les maneres possibles. Està especialitzada en la defensa de presoners polítics palestins i no té pèls a la llengua amb els seus companys de professió. Accepta els reptes més difícils, com ara representar acusats palestins que han comès, presumptament, delictes de terrorisme o crims contra ciutadans israelians sota la convicció que la repressió que pateix Palestina justifica la seva lluita per alliberar-se.

Un seguiment exhaustiu durant la preparació de les defenses de dos casos concrets, el de l’Ahmad, un nen de 13 anys acusat de participar en un apunyalament d’un noi israelià, i el de l’Israa Jaabis, acusada pels oficials israelians d’un intent frustrat d’atemptat suïcida, ens apropa a la inclassificable i excepcional personalitat de la protagonista. Defensora dels drets humans i amb una energia inesgotable, porta més de cinc dècades denunciant l’estat d’ocupació i repressió que pateixen els palestins i, a la vegada, intentant fer entendre a l’opinió pública que el govern d’Israel és responsable d’aquesta violència.

La història d’un terratrèmol al gremi de l’advocacia a Israel, des d’on Lea Tsemel ens envia un prec i un missatge poderós: "Hauríeu d’intentar entendre'm, perquè soc el futur".

Que diu el director

RACHEL LEAH JONES

Directora

Nascuda a Berkeley, Califòrnia, el 1970 i criada entre Berkeley i Tel Aviv, Jones és una documentalista aclamada per la crítica el treball de la qual se centra en Israel / Palestina. Posseeix una llicenciatura en Estudis de raça, classe i gènere i un Màster en Arts de Medi Documental. Els seus treballs com a directora inclouen: 500Dunam On The Moon (2002) per France Channel 2; Askenaz (2007) per a Israel Canal 8; Targeted Citizen (2010) per Adalah: el Centre legal per als drets de les minories àrabs a Israel; i Gypsy Davy (2012) per a Israel Channel 8 (Sundance 2012). Jones també ha produït pel·lícules per a altres com Wall de Simone Bitton (Cannes 2004; Premi Especial de Jurat a Sundance 2005).

 

PHILIPPE BELLAICHE

Director

Nascut a París, França el 1967, Bellaiche és un Director de Fotografia guardonat, els treballs del qual inclouen Between Fences (Berlín 2016); Once I Entered A Garden (Roma 2012); Z32 (Venècia 2008); Avenge But One Of My Two Eyes (Cannes 2005) d'Avi Mograbi; The Settlers (Sundance 2016); Hothouse (Menció Especial de Jurat, Sundance 2007) de Shimon Doten; Gypsy Davy (Sundance 2012) de Rachel Leah Jones; The Flat (Tribeca 2012; Premi de l'Acadèmia d'Israel 2011) d'Arnon Goldfinger entre molts d'altres; També és professor de cinematografia i imparteix classes magistrals i va rebre el Premi Cinema Arts el 2013.

 

Crítiques

 

"Aquest documental sobre Lea Tsemel, una advocada de drets humans a Israel, es torna sorprenentment proper i personal." 

Keith Uhlich: The Hollywood Reporte

Premis

2019: Festival de Sundance: Secció oficial documentals internacionals

2019: Sindicat de Productors (PGA): Nominat a millorr documental

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.