Amèrica

Auditori Miquel Pont
Títol original
América
Durada
76min.
Any
2018
País
Estats Units

Versió original en castellà.
Diego viu lluny de la seva família en un paisatge ple de platges per a turistes i hotels tot-inclòs fins que América, la seva àvia, es cau del llit. Refugiant-se en la meditació i la marihuana, Diego i els seus germans han de treballar com a equip per rehabilitar a América i alliberar el seu pare d'un sistema judicial opac i desproveït d'autoritat moral.

Que diu el director

Erick Stoll és un director, productor y cinematògraf norteamericà, famós pels seus curtmetratges, realitzats conjuntament amb el cineasta Chase Whiteside, amb temàtica activista. Amb Whiteside, va fundar la companyia productora New Left Media, realitzant curtmetratges com "Lifelike" (2012), "Why We Ride: The Story of AIDS / LifeCycle" (2012) i "Good White People" (2016). Després de visitar Méxic, amb la intención de fer un documental sobre ciutadans nor-damericans fent-hi vacances, Stoll i Whiteside es van fer amics amb Diego, personatge de qui surt el seu primer llargmetratge documental, la premiada cinta "Amèrica" (2018), on Diego es fa càrrec de la seguretat de la seva àvia Amèrica, després que ella fes una demanda en contra del pare del seu net perquè no cuidava bé d'ella. El documental forma part de la gira documental de "Ambulante 2019".

Crítiques

"Un retrat commovedor de l'amor d'un net per la seva àvia". Simran Hans: The Guardian.
"Tendra i amb freqüència desgarradora (...) És una obra contemplativa satisfactòria (...) Kevin Maher: The Times.
"Un retrat sobre la tenacitat familiar exemplar, commovedor, d'aquells que no es poden explicar." Glenn Kenny: The New York Times

Premis

Premis Independent Spirit 2019: Nominada al Premi Truer Than Fiction.
Ashland Independent Film Festival 2018: Premi al millor llargmetratge.
Reykjavik International Film Festival 2018: Premi al millor documental.
Sidewalk Film Festival 2018: Premi al millor llargmetratge

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.