Angry Inuk (Inuit enfadat)

Auditori Miquel Pont
Títol original
Angry Inuk
Durada
85min.
Any
2016
País
Canadà

Les foques són un dels principals símbols de l’activisme pels drets dels animals. Malauradament, són també l’aliment bàsic i un dels fonaments de l’economia dels inuits, la cultura indígena que habita les tundres del nord del Canadà, Alaska i Groenlàndia. La tradició ancestral de caçar foques no només és necessària per a la seva alimentació i economia, sinó que té un rol central en l’àmbit social i en la identitat inuit.

La sorollosa lluita de les principals organitzacions ecologistes per erradicar la matança de foques al món ha sembrat una ombra de foscor en la forma de vida d’aquesta comunitat que, degut a la seva naturalesa silenciosa, no ha tingut mai veu en el debat públic.

Amb aquest documental, la directora inuit Alethea Arnaquq-Baril dona per fi al seu poble l’oportunitat de defensar-se dels prejudicis culturals que envolten el seu estil de vida i de plantar cara als grans grups ecologistes internacionals que mai els han volgut escoltar de primera mà.

VO en anglès i inuktitut subtitulada en català

Organització: Cal Gorina, CCCV i L'Aula

Que diu el director
Alethea Arnaquq-Baril és una directora inuit de l’Àrtic canadenc, on es troba la seva companyia productora, Unikkaat Studios. La seva obra gira sempre al voltant de la cultura inuit, que lluita per reivindicar i mantenir. Ha dirigit el premiat documental Tunniit: Retracing the Lines of Inuit Tattoos, l’hipnòtic curt Inuit High Kick, i dos curtmetratges d’animació, Lumaajuuq i Sloth. Ha treballat com a productora executiva i ha coproduït el documental Arctic Defenders, de John Walker, i Experimental Eskimos, de Barry Greenwald. Més recentment, ha dirigit Aviliaq: Entwined com a part del Embargo Project.
Referències
Premis
  • Audience Award - Hot Docs, Canadà, 2016
  • Canada's Top Ten People's Choice Award - TIFF Toronto International Film Festival, Canadà, 2016
  • Secció Oficial - DocsBarcelona, 2017
  • Alanis Obomsawin Best Documentary Award - imagineNATIVE Film Festival, Canadà, 2016 
  • Secció Oficial - St. John’s International Women’s Film Festival, Canadà, 2016
  • Womens Inmates’ Award i Magnus Isacsson Award - Rencontres Internationales du Documentaire de Montréal, Canadà, 2016
  • Berlinale, Berlin International Film Festival - Alemanya, 2017

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.