Arde Madrid

Auditori Miquel Pont
Títol original
Arde Madrid
Durada
240min.
Any
2018
País
Espanya

Auditori Municipal Miquel Pont – 18.30 h (capítols 1 a 4) i 22.00 h (capítols 5 a 8)

 

VO (castellà)

 

Sinopsi: Sèrie de Movistar+ de 8 episodis de 30 minuts cadascun. Madrid 1961. Ana Mari és solterona, coixa, franquista i instructora de la Secció Femenina. Per ordre de Franco, rep l’encàrrec d’anar a treballar com a criada a casa d’Ava Gardner per espiar-la. Per fer-ho, ha de fingir que està casada amb Manolo, un vividor que es convertirà en el xofer de l’actriu i que intentarà aprofitar la seva posició per als seus tripijocs amb clans gitanos implicant Ana Mari i el seu germà esquizofrènic. Fins al punt que entre ells sorgirà una relació més que íntima. Juntament amb la jove donzella Pilar, assistiran a les contínues festes que Ava i el seu cercle gaudien a la Dolce Vita madrilenya reservada a l’elit. Festes que acabaran amb els nervis dels veïns, el General Perón i la seva esposa Isabelita, recentment exiliats d’Argentina.

Que diu el director

Anna R. Costa és guionista, dramaturga i directora. Coguionista dels llargmetratges Embarazados i Bajo el mismo techo, dirigits per Juana Macías. Guionista dels curtmetratges Vaca Paloma i La vuelta a la tortilla, dirigits per Paco León. Guionista a les sèries Leonart de TVE, Ácaros per a Cuatro i Ventdelplà per a TV3. Autora y directora del curtmetratge Con lengua, guardonat amb 13 premis. Autora del guió A Glòries, premi Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Dramaturga d’Hablar por Hablar. Dramaturga i directora d’Emilia, Adiós presidente, adiós. Coautora de diversos textos teatrals com Tamaño familiar, El Manual de la buena esposa, El Banquete: una borratxera filosòfica. Autora de les obres Sandra Miller, Las leyes de zuub, Dios hace ropa, La alternativa o Padre y hermana... Directora d’Un momento argentino, de R. Spregelburg.

 

Paco León és actor i director. Protagonista de La tribu, com a actor ha participat en nombroses sèries i pel·lícules del panorama espanyol: des de La Peste, una de les sèries nacionals amb més repercussió els últims anys, fins a pel·lícules com Toc Toc, 7 años, Kiki, el amor se hace, Embarazados, Tres bodas de más o Aída en el paper de Luisma, pel qual va rebre, com a millor actor de televisió, un TP de Oro, un premi Ondas, un Fotograma de Plata, un premi de l’Acadèmia de Televisió i un premi de la Unión de Actores. La seva trajectòria darrere la càmera compta amb diversos títols. Abans d’embarcar-se a Arde Madrid ha dirigit Kiki, el amor se hace, nominada a 4 premis Goya, Carmina y amén, nominada a un premio Goya, i Carmina o revienta, nominada a 3 premis Goya. També ha dirigit diversos curtmetratges com Vaca Paloma o La vuelta a la tortilla.

Crítiques

Rocío García (El País): "Una crònica brillant i cínica sobre els anys bojos que l'actriu va passar a la ciutat."

Cristina Aparicio (Caiman): "Té el seu major atractiu en el punt de vista triat (...) Una producció de tints costumistes que es recolza en l'humor (murri, desinhibit i picant) per pintar en gamma de grisos la 'glamurosa' Espanya del Caudillo."

Alejandro Rodera (FormulaTV): "Els diàlegs són eloqüents i tenen gran ritme (...) 'Crema Madrid' s'adapta amb facilitat al nou estàndard de les comèdies de mitja hora, i deixa el seu segell distintiu amb la seva aposta per l'autoria sense filtres."

Oskar Belategui (El Correo): "Un captivador fresc d'un país (...) entre la sàtira coral i el drama costumista (...) Tots els actors estan superbs"

Alberto Rey (El Mundo): "Una meravellosa faula sobre la llibertat i la repressió camuflada de crom històric nostàlgic. Si és que es pot ser nostàlgic d'allò."

Pere Solà Gimferrer (La Vanguardia): "Es nota el carisma de León com a guionista i director en totes i cadascuna de les escenes (...) Sap esprémer i ressaltar les realitats i valors de l'època, enfrontant aquestes dues velocitats en què vivia el món."

Referències
Premis

Millor sèrie comèdia, millor actriu (Inma Cuesta) i millor actriu de repartiment als Premis Feroz 2018 (Anna Castillo)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.