Art and Craft

Sala d'actes d'El Mirador
Títol original
Art and Craft
Durada
89min.
Any
2014
País
EEUU

VOSC

Mark Landis és possiblement el falsificador d’art més prolífic de la història dels Estats Units. Durant 30 anys ha enganyat els responsables de museus de tot el país amb imitacions precises de tot tipus, des d’obres d’art del segle XV fins a peces de Picasso. Les seves accions són ben misterioses: tot i que podria guanyar milions de dòlars venent les seves falsificacions, fa donacions gratuïtes disfressat de capellà o de generós filantrop.

Matthew Leininger, Cap de Registre del Museu de Cincinatti, té una obsessió des que Landis va aconseguir enganyar-lo amb una de les seves creacions: perseguir-lo i aturar-lo definitivament. El que comença com un joc del gat i la rata es converteix en quelcom sorprenent i molt més complicat, demostrant una vegada més que la realitat moltes vegades supera la ficció.

Que diu el director

Sam Cullman és director de fotografia, productor i director de documentals amb més de 10 anys d’experiència. El seu anterior treball, The House I Live In (2012), va guanyar el Gran Premi del Jurat a Sundance i el 2011 va estar nominat a l’Òscar al Millor Documental amb If a Tree Falls.

Ex-Cap de l’Àrea de Cinema del MoMA, Jennifer Grausman ha dirigit i produït desenes de documentals, entre els quals destaca Pressure Cooker, nominada a l’Emmy al Millor Documental

Referències
http://www.eldocumentaldelmes.com/
Premis
2014 Tribeca Film Festival, EEUU-Secció oficial 2014 Hot Docs, Canadà-Secció oficial

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.