Avec un sourire, la revolution

Auditori Miquel Pont
Títol original
Avec un sourire, la revolution
Durada
87min.
Any
2018
País
Quebec, Canadà

Versió original subtitulada en català
¿Què va passar l’1 d’octubre? Una mirada inèdita del procés d’autodeterminació des de la visió subjectiva del director ens apropa a la primera línia de lluita. Activistes de base, manifestants de carrer, líders catalans i mobilitzacions espontànies, son els testimonis d’un retrat cinematogràfic sobre la desobediència civil a Catalunya, on la repressió es combat amb un somriure.
Des del 2010, la gran majoria dels catalans han expressat la seva voluntat de celebrar un referèndum d'autodeterminació. Independentment de si votessin Sí o No a la independència, la voluntat de votar és compartida per molts. Davant d’aquest situació, el govern espanyol es manté ferm: és il·legal. Una pel·lícula que serveix per a agafar perspectiva històrica d’uns fets no molt llunyans. Entre testimonis de la primera línia política (Carles Puigdemont, Mireia Boya, Lluís Llach, Sergi López, Quim Arrufat i Jordi Cuixart) i molts altres protagonistes, molts d’ells en presó preventiva, exiliats o jutjats, assistim a les mobilitzacions que han tingut lloc a Catalunya, no només arrel del procés d’autodeterminació, sinó també durant èpoques passades que crèiem superades.
Pel·lícula apta per tots els públics

Repartiment
Que diu el director

Alexandre Chartrand (Canadà, 1977), després d’uns anys dedicat a l’edició de pel·lícules documentals, dirigeix el seu primer documental el 2016 Forbidden People, que ens porta fins a la tardor de 2014, quan el líder català, Artur Mas, liderant el moviment nacionalista a Catalunya, va començar el que seria una consulta a gran escala per comprometre a tota la ciutadania a manifestar les seves demandes a Madrid. Fascinat per la cultura catalana, l'ha convertit en el seu tema predilecte, dedicant el seu següent documental al referèndum d’autodeterminació a Catalunya, Avec un sourire, la revolution, 2018.

Premis

Festival cinéma du monde de Sherbrooke, Québec, Canadà, 2019
Rendez-vous Québec cinema, Montréal, Canadà, 2019
Rencontres internationales du documentaires de Montréal, Canadà, 2018 - Premi Magnus-Isacsson

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.