Blancanieves

Auditori Miquel Pont
Títol original
Blancanieves
Durada
104min.
Any
2012
País
Espanya

És una adaptació molt lliure de caràcter gòtic del popular conte dels germans Grimm, que ha estat ambientat a Espanya durant els anys 20. Blancaneus és Carmen (Macarena Garcia), una jove amb una infància turmentada per la seva terrible madrastra Encarna (Maribel Verdú). Fugint del seu passat Carmen farà un apassionant viatge acompanyada pels seus nous amics, una troupe de nans toreros. Amb un final inesperat i sorprenent.

Director
Que diu el director

Va néixer a Bilbao al 1963, és cineasta i publicista. Al 1988 dirigeix el seu primer curtmetratge “Mamá” amb la direcció artística de Àlex de la Iglesia i les col·laboracions de Torrebruno i Ramon Barea. Aconsegueix una beca de la “Diputación Foral de Vizcaya” per estudiar un màster de cinema a la New York University. Després del doctorat exerceix de professor de direcció a la NYFA (New York Film Academy). A partir de llavors comença una carrera paral·lela com a publicista i realitzador de videoclips. Al 2003 va dirigir “Torremolinos 73” amb Javier Càmara, Fernando Tejero i Candela Peña. Va guanyar els Premis Tolouse Cinespaña al 2003 a Millor Guió i Vilette d’Or. També va guanyar el Premi Sant Jordi (2004) a Millor Òpera Prima. I 4 nominacions als premis Goya.
Al 2012 va dirigir la seva tercera pel·lícula Blancanieves que li ha valgut varis premis entre ells 4 premis Gaudí.

 

Filmografia

2012 Blancanieves
2003 Torremolinos 73
1988 Mamá (curtmetratge)

Crítiques

"Una llamativa cinta española (...) Una película muda visualmente impactante (...) una maravilla". (Roger Ebert: Chicago Sun-Times)

"Un afectuoso homenaje al cine mudo europeo de los años veinte (...) una original reinvención andaluza de Blancanieves". (David Rooney: The Hollywood Reporter)

"Una película con estética poderosa (...) insólita en su planteamiento, audaz, sentida y bonita". (Carlos Boyero: Diario El País)

“Blancanieves, ha causado, como era de esperar, un enorme golpe de amor y admiración entre los presentes. (...) gran película". (E. Rodríguez Marchante: Diario ABC)

"Una de las películas más sorprendentes de los últimos tiempos". (Gregorio Belinchón: Diario El País)

"Aparte de su fascinante poder visual, la película combina maravillosamente el humor negro, la sátira social y un tono cercano al gran cine expresionista alemán (...)". (Lluís Bonet Mojica: Diario La Vanguardia)

"Era complicado que, nueve años después de 'Torremolinos 73', Pablo Berger hiciera algo todavía más sorprendente, exquisito, deslumbrante. La buenísima noticia es que lo ha conseguido (...)”. (Pere Vall: Fotogramas)

Premis

2013: 10 Premis Goya: incloent Millor pel·lícula, Actriu i Actriu revelació
2012: Festival de San Sebastián: Premi Especial del jurat
2013: 4 Premis Gaudí: Millor pel·lícula en llengua catalana, Millor banda sonora, Millor direcció artística, Millor vestuari

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.