Cafarnaúm

Auditori Miquel Pont
Títol original
Capharnaüm
Durada
126min.
Any
2018
País
Líban

Versió original amb subtítols en castellà.

Guanyadora del Premi del Jurat al Festival de Cannes, Cafarnaúm és la nova pel·lícula de Nadine Labaki, que relata el viatge de Zain, un nen de dotze anys intel·ligent i valent, que sobreviu als perills dels carrers de la ciutat gràcies al seu enginy. Fugint dels seus pares, i fent valer els seus drets, recorre a la justícia per demandar-los pel «crim» d'haver-li donat la vida.

La nominada a l'Oscar Nadine Labaki ens porta una faula contemporània que se centra en un nen que es rebel·la contra la vida que se li ha imposat.

No recomanada per a menors de setze anys

Director
Que diu el director

Nadine Labaki (Baabdat, Líban, 1974) és actriu, guionista i directora de cinema. Després de graduar-se en estudis audiovisuals a la Universitat de Beirut, es va iniciar en el camp de la publicitat i dels videoclips musicals. De fet, és una de les directores més conegudes en la indústria dels videoclips àrabs.

El 2004 va participar en la Résidence del Festival de Cannes per realitzar el guió de Caramel, el seu primer llargmetratge, presentat a la Quinzena dels Directors el 2007. El film va ser distribuït en més de 40 països i es va convertir en la pel·lícula libanesa més aclamada internacionalment fins a la data. 

Labaki ha tornat a Cannes en dues ocasions més: el 2011, amb ¿Y ahora adónde vamos?, nominada a la Palma d'or, i el 2018 amb Cafarnaúm, cinta també nominada a la Palma d'or i que va guanyar el Premi del jurat. En tots tres títols Labaki també apareix com a actriu, en els dos primers com a actriu principal, i a Cafarnaúm, fent un paper secundari.

Filmografia:

2018: Cafarnaúm

2014: O Milagre (curtmetratge inclòs a la pel·lícula Rio, eu te amo)

2011: ¿Y ahora, adónde vamos?

2007: Caramel 

Crítiques

"Escenes terribles rodades amb paciència i bellesa, carregades d'intencions. Cinema poderós. Poderosa, bella i necessària, una de les pel·lícules de l'any". Irene Crespo
(Cinemanía)

"Un film que fa de l'excés la seva forma melodramàtica i el resultat és emocionant. No pots apartar la mirada dels actors infantils (...) és impossible no admirar aquesta pel·lícula, plena de trucs, és cert, però també plena d'encerts dramàtics". Salvador Llopart (La Vanguardia)

"Fa temps que jo no ho passava tan malament en una pel·lícula, que m'afectés tant l'angoixa i la tragèdia dels personatges (...) I això demostra la sensibilitat i el talent d'aquesta dona per remoure'm de tal manera ". Carlos Boyero (El País)

"[Labaki] aborda temes terribles però enfocant-los amb dosis de tendresa, humor i deixant lloc a l'esperança". Juan Pando (Fotogramas)

 

Premis

Festival de Cannes 2018: Premi del Jurat, Secció oficial a concurs

Premis Oscar 2018: Nominada a Millor pel·lícula de parla no anglesa

Globus d'Or 2018: Nominada a Millor pel·lícula de parla no anglesa

Premis BAFTA 2018 : Nominada a Millor pel·lícula de parla no anglesa

Critics Choice Awards 2018 : Nominada a Millor pel·lícula de parla no anglesa

Associació de Crítics de Chicago 2018: Nominada a Millor pel·lícula estrangera

British Independent Film Awards 2018: Nominada a Millor pel·lícula internacional

Premis César 2018: Nominada a Millor pel·lícula estrangera

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.