Campeonex

Auditori Miquel Pont
Títol original
Campeones
Durada
124min.
Any
2023
País
Espanya

El nostre equip de “campions” abandona el bàsquet per endinsar-se per error en el fascinant món de l’atletisme de la mà d’una entrenadora novell. Entre les dures exigències de la nova disciplina i la sorprenent capacitat de l’entrenadora per atraure tota mena de desgràcies i calamitats, tot acabarà sortint del revés.

 

Apta per a tots els públics

 

Compra les teves entrades aquí

Director
Que diu el director

Javier Fesser Pérez de Petinto (Madrid, 15 de febrer de 1964) és un guionista i director de cinema espanyol, conegut per dirigir pel·lícules com El milagro de P. Tinto, dues adaptacions de Mortadelo i Filemón, Camino i Campeones.

Fesser, després de llicenciar-se en Ciències de la Imatge per la Universitat Complutense de Madrid, comença a realitzar pel·lícules en Súper 8 i el 1986 funda Línia Films, especialitzant-se en el mercat publicitari. Al llarg dels sis anys següents realitza més de 150 anuncis per a marques conegudes com són Creu Roja, BMW, Volvo o Telefónica.

L'abril de 1992 funda, juntament amb Luis Manso, la productora Películas Pendelton, on roman fins avui. Els dos primers treballs que escriu i dirigeix són els curtmetratges Aquel ritmillo (1995) i El secdleto de la tlompeta (1996), que es converteixen en els dos més premiats del cinema espanyol, incloent el Goya el primer d'ells.

Els seus començaments van ser en el mercat publicitari fins que crea Películas Pendelton amb què comença a realitzar alguns curtmetratges que reben nombrosos premis en festivals de cinema tant nacionals com internacionals. El seu primer llargmetratge, El milagro de P. Tinto (1998) li va valer una candidatura al Goya al millor director novell, però el seu èxit més gran a la taquilla seria l'adaptació dels personatges de Francisco Ibáñez, Mortadelo i Filemón, a la pel·lícula La gran aventura de Mortadelo y Filemón (2003). El seu tercer llargmetratge Camino (2008), va estar envoltat de polèmiques, encara que va aconseguir el Goya al millor director. El 2007 un curtmetratge seu, Binta i la gran idea, aconsegueix ser nominat a l'Òscar, encara que no va aconseguir emportar-se l'estatueta.

El 6 d'abril del 2018 s'estrena Campeones, amb guió del propi Fesser i de David Marqués. Va aconseguir, entre altres premis, el Premi Goya 2019 a la millor pel·lícula, i va ser un dels esdeveniments cinematogràfics de 2018, aconseguint una recaptació de gairebé 20 milions d'euros en els més de setze mesos que va romandre en cartellera, arribant fins als 3, 5 milions d'espectadors.

 

Crítiques

"Javier Fesser, con la inestimable ayuda de Brianeitor, recupera intacta la emoción sin sentimentalismos, sin falsos pudores y sin coartadas de la primera entrega (...)  Luis Martínez. Diario El Mundo

"Imaginativa y brillante continuación (...) Fesser vuelve a demostrar que la clave está en la sencillez y la naturalidad con que afrontan sus roles los distintos integrantes del elenco interpretativo (...)   Jesús Martín: AccionCine 

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.