Carmen y Lola

Auditori Miquel Pont
Títol original
Carmen y Lola
Durada
103min.
Any
2018
País
Espanya

VO (castellà)

 

Sinopsi: Carmen és una adolescent gitana que viu a l’extraradi de Madrid. Com qualsevol altra gitana està destinada a viure una vida que es repeteix generació rere generació: casar-se i criar tants nens i nenes com sigui possible. Però un dia coneix Lola, una gitana poc comuna que somia anar a la Universitat, dibuixa grafits d’ocells i és diferent. Carmen desenvolupa ràpidament una complicitat amb Lola i descobreix un món que, inevitablement, les porta a ser rebutjades per les seves famílies.

Que diu el director

Arantxa Echevarría és una productora, guionista i directora, autora de diversos curtmetratges com Panchito, Cuestión de pelotas, De noche y de pronto, Don Enrique de Guzmán, Yo presidenta, El solista de la orquesta o El último bus. També ha participat a la pel·lícula col·lectiva 7 from Etheria.

Crítiques

Carlos Boyero (El País): "No hi ha llacunes de principiant en la pel·lícula ni pretensions buides. El seu costumisme és del bo, posseeix frescor, sensualitat i capacitat per emocionar".

Luis Martínez (El Mundo): "S'ocupa de la més prohibida de les passions i, però, tot resulta obvi i fins necessari (...) És mite, és provocació i és somni. (...)".

Irene Crespo (Cinemanía): "[Echevarría] no només respecta als personatges, respecta als seus dos actrius (...) Un retrat valent sobre el primer amor entre dos joves gitanes. Amb dues actrius novells en gràcia contra el masclisme de la seva comunitat".

Philipp Engel (Fotogramas): "Arantxa Echevarría trenca el tabú de l'homosexualitat en el món gitano amb el seu primer llarg, una pel·lícula naturalista i plena de llum, protagonitzada per dues magnífiques actrius no professionals".

Mirito Torreiro (Fotogramas): "Resulta previsible però el molt eficaç treball de les dues noies i el respecte amb què està explicat el seu amor bé mereixen la seva consideració com a primera pel·lícula espanyola de ficció que s'atreveix a transitar amb bon peu per aquestes contrades"

Referències
Premis

2 Premis Goya 2018: Millor direcció novella i actriu secundària (Carolina Yuste). 8 nominacions, inclosa millor pel·lícula

Premis Feroz: 4 nominacions, incloses millor pel·lícula drama 

Premios Forqué 2018: 2 nominacions, incloent millor pel·lícula

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.