Castellar del Vallès inicia aquesta setmana les projeccions de la Filmoxarxa

El Club Cinema Castellar Vallès (CCCV) projectarà aquest divendres, 25 de gener, a les 21 h, el primer film inclòs dins el catàleg de la Fimoxarxa. Es tracta d’una iniciativa liderada per la Filmoteca de Catalunya i gestionada per la Federació Catalana de Cineclubs que vol fomentar el cinema europeu i català a través d’una xarxa de sales d’arreu del territori.

El primer títol del cicle escollit pel cineclub és la pel·lícula sueca Sameblod (Sami Blood), Premi LUX 2017 del Parlament Europeu i guanyadora el 2018 de quatre premis Guldbagge atorgats per l’Acadèmia de cine sueca. La història se situa ala dècada dels anys 30, quan una criadora de rens del poble lapó somnia amb una altra vida i emprèn un camí ple d’obstacles i de situacions de discriminació i racisme. Es tracta d’una òpera prima de la cineasta d’origen sami Amanda Kernell que promou la reflexió sobre la identitat en un context històric dur i que ha seduït festivals d’arreu del món.  

El catàleg de la Fimoxarxa inclou cinema europeu inèdit a Catalunya procedent de distribuïdores independents o títols europeus i internacionals que es consideren d’interès cultural o artístic i que no tenen distribució comercial. A aquest paquet de pel·lícules en exclusiva s’hi afegeixen els Bàsics del Cinema Català restaurats per la Filmoteca de Catalunya i també diversos documentals proposats per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. En una primera fase, una vintena de cineclubs de Catalunya s’han adherit al projecte.  

El segon títol de la Filmoxarxa programat pel cineclub aquest trimestre és el clàssic del sabadellenc Llorenç Llobet-Gràcia Vida en sombras, un títol de 1948 que va comptar amb Fernando Fernán Gómez i María Dolores Pradera com a protagonistes. Es projectarà el 28 de març a les 20 h.  

Val a dir que el passat cap de setmana el cineclub també va iniciar les projeccions del Cicle Gaudí que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català amb El fotógrafo de Mauthausen i un èxit rotund d’assistència amb 200 espectadors.  

Podeu consultar la programació del cineclub a la renovada web de l’entitat, www.clubcinemacastellar.com, que ha estat creada i programada per gentilesa de l’empresa Omitsis.

Video