Cinco lobitos

Auditori Miquel Pont
Títol original
Cinco lobitos
Durada
104min.
Any
2022
País
Espanya

Amaia (Laia Costa) acaba de ser mare i s'adona que no sap gaire bé com ser-ho. En absentar-se la seva parella per feina unes setmanes, decideix tornar a casa dels seus pares, en un bonic poble costaner del País Basc, i així compartir la responsabilitat de cuidar el nadó. El que no sap Amaia és que, encara que ara sigui mare, no deixarà de ser filla. 

VO en castellà

No recomanada per a menors de 12 anys

 

 

Compra les teves entrades aquí

 

 

 

 

Que diu el director

Nascuda a Baracaldo el 1978, va estudiar Comunicació Audiovisual i Filologia Anglesa a la Universitat de Deusto i és diplomada en direcció a l'Escola de Cinematografia i de l'Audiovisual de la Comunitat de Madrid (ECAM). Afincada a Madrid, és cofundadora de la productora Igloo Films .

Ha compatibilitzat la direcció de projectes personals amb la realització publicitària. Els seus curtmetratges han estat seleccionats a més de 400 festivals nacionals i internacionals i han obtingut més d'un centenar de reconeixements.

Al febrer de 2022 ha estrenat el seu primer llargmetratge, Cinco lobitos a la Secció Panorames del Festival Internacional de Cinema de Berlín. La pel·lícula, protagonitzada per Laia Costa, Susi Sánchez, Ramón Barea i Mikel Bustamante va ser rodada durant cinc setmanes a l'estiu de 2021 entre Baquio i Mundaca.Ha explicat que sorgeix de la seva experiència personal de la seva primera maternitat.

Premis i reconeixements
Biznaga d'Or a la millor pel·lícula espanyola al Festival de Màlaga 2022 a més del premi al millor guió, de la pròpia Ruiz de Azúa, i el premi del públic.

Pel·lícula preseleccionada l'agost del 2022 per representar Espanya a l'edició 95 dels premis Oscar a la categoria Millor Pel·lícula Internacional.
 

Crítiques

"Una pel·lícula prodigiosa (...) formidable (...) Ruiz de Azúa mostra a la seva òpera prima un infinit rosari de qualitats, que a més tenen tant a veure amb el fons com amb la forma (...) quartet d'intèrprets (...) senzillament perfecte" Javier Ocaña: Diari El País.

"Notabilíssima òpera prima (...) Ruiz de Azua filma des d'un naturalisme que toca la fibra sense condescendències, propera als seus personatges (...) impecable treball de les actrius (…)  Sergi Sánchez: Diari La Razón.

"Aquesta minuciosa pel·lícula recorre amb gran precisió tota la coreografia sentimental d'una mare cap a la seva nena acabada de néixer, una tasca fabulosa de percepció de matisos, tendreses i pesars (…)  Oti Rodríguez Marchante: Diari ABC.

"Un retrat sòlid i honest (....) comptat de forma molt equànime, tens, però sense grans sobresalts. (...) D'un conflicte es passa a un altre amb absoluta naturalitat. Aquest és un dels millors encerts de la pel·lícula (…)  Quim Cases: Diari El Periódico.

"Alauda Ruiz de Azúa ha aconseguit una instantània subtil, molt realista, detallista del que significa ser mare avui sense deixar mai de ser filla. (...) un debut brillant (...). Irene Crespo: Cinemania.

"Emoció i honestedat en una desarmant òpera prima sobre la família. (...) Una joia que no hauria de passar desapercebuda." Daniel Mantilla: L'Espanyol

Premis

2022: Festival de Màlaga: 5 premis, incloent Millor pel·lícula i guió

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.