Com robar un país

Auditori Miquel Pont
Títol original
How to Steal a Country
Durada
93min.
Any
2019
País
Repùblica de Sud-Àfrica

Apte per a tots els públics

Versió original en anglès i zulu subtitulada en català

Durada: 93'

 

Un grup de periodistes d’investigació destapa un cas de corrupció en què està implicat Jacob Zuma, el que fou president de Sud-àfrica fins el 2018. Poc després, la redacció pateix una campanya de desinformació.

Dos joves d’una empresa tecnològica troben proves que deixen al descobert el modus operandi que explica el segrest econòmic de l'estat de Sud-àfrica per part d'interessos privats i que s’ha dut a terme amb l'ajut d'alguns polítics.

Gràcies a Zuma, els membres de la família índia Gupta utilitzen els ingressos del país en benefici propi per mitjà de participacions irregulars en les mines de carbó, mitjans de comunicació i empreses tecnològiques, i, fins i tot, de l’accés fraudulent a alguns càrrecs públics.

Quan s'obre una investigació judicial, el president Zuma declara que tot són mentides i notícies falses. Davant l'augment de lligams entre els interessos privats i el govern, els periodistes es pregunten si hi ha lloc per a la justícia en la incipient democràcia sud-africana, que tant d'esforç va costar de guanyar.

 

Compra les teves entrades aquí

 

Que diu el director

Rehad Desai (Sud-àfrica, 1963)

És un dels documentalistes africans més notables. Ha dirigit i produït nombrosos llargmetratges, dels quals la majoria han sigut estrenats en festivals internacionals i sales de cinema, a més de rebre elogis per part de la crítica. L’any 2015 va guanyar el Premi Emmy a Millor Documental pel seu Miners Shot Down (2014), en el qual s’evidencia la seva habilitat com a cineasta i la seva experiència com a activista.

 

Mark J. Kaplan (Sud-àfrica)

És un dels principals realitzadors sud-africans. Les seves pel·lícules se centren en temes socials i polítics, de drets humans i memòria històrica. Va ser productor del documental A Lion’s Trail (2005), que va guanyar un Premi Emmy l’any 2006.

 

 

Crítiques

"És un recordatori devastador de la cobdícia, la complicitat i el robatori directe"

Terry Bell

 

"Ens mostra el què va succeir qui va ser el responsable, com ens assabentem, i deixa la pregunta de què hem de fer. Esperem que aquesta vegada prenguem la decisió correcta"

Tymon Smith. Sunday Times

 

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.