De dioses y hombres (VOSC)

Auditori Miquel Pont
Títol original
Des hommes et des dieux
Durada
120min.
Any
2010
País
França

A finals del segle passat, en un monestir situat a les muntanyes del Magrib, vuit monjos cistercencs viuen en perfecta harmonia amb els seus germans musulmans. Però una onada de violència i terror s’apodera lentament de la regió. Malgrat el perill creixent que els envolta i les amenaces dels terroristes, els monjos decideixen quedar-se i resistir.

Director
Que diu el director

Pel director, “més enllà de la religió, el film parla de l'home. […] Eren aventurers, artistes de l'amor, persones que van fins al final de les coses, del seu pensament, amb una fe i rigor… que es poc comú avui dia, fer un do de sí mateixos, interessar-se per la resta”.

Beauvois entrega un film clàssic, sense ostentacions tècniques, on prima l' economia narrativa. La posada en escena es “despullada”, assumint els actors el protagonisme. Tots, per cert, molt inspirats (tot conferint personalitat pròpia a cada personatge), tot i que destaquen Lambert Wilson (abat Christian) i Michael Lonsdale (germà Luc).

Xavier Beauvois és un actor, director i guionista francès nascut a Auchel el 20 de març de 1967. És autodidacta en el camp cinematogràfic i inicia la seva carrera al 1986 com a segon assistent de direcció de Manoel de Oliveira pel film “Mon cas” i després rodant el curtmetratge “Le matou”. A l'any següent és assistent d' André Techné per “Les innocents”.

L'any 1991 escriu, actua i dirigeix el seu primer llargmetratge “Nord”, una espècie d'autobiografia que rep crítiques positives i amb el que guanya tres premis en el Festival Internacional de Cinema de Montreal: el Premi FISPRECI, el Gran Premi Especial del Jurat i el Montréal First Film Prize.

Amb la seva pel·lícula “No olvides que vas a morir” va guanyar el Premi del Jurat del Festival de Cannes de 1995 i el Premi Jean Vigo. La pel·lícula que exhibim “De dioses y hombres” que va ser seleccionada per representar a França en els Oscar com a Millor Film Estranger, però no va quedar entre les candidates tot i que va guanyar el Gran Premi del Jurat en el Festival de Cannes.

 

Filmografia (Director)

2010 De dioses y hombres

2009 Notre ami Chopin (curtmetratge)

2005 Le petit lieutenant

2000 Según Matthieu

2000 João Mata Sete (co-director)

1995 No olvides que vas a morir

1991 Nord

1986 Le matou (curtmetratge)

Crítiques

"Un relato iluminador sobre fe y heroísmo" (Richard Corliss: Time)

"Bella, sombría y rigurosamente inteligente" (A. O. Scott: The New York Times)

"La humanidad de los héroes. (...) Toda la película parece organizada para llegar a un clímax bellísimo" (Sergi Sánchez: Diario La Razón)

Premis

3 Premis Cèsar, Gran Premi del Jurat al Festival de Cannes

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.