De nit, elles ballen

Auditori Miquel Pont
Títol original
La nuit, elles dansent
Durada
80min.
Any
2010
País
Canadà

Aquesta és la història d’una família del Caire i d’un clan de dones on l’art de ballar es transmet de mares a filles des de temps remots.

La matriarca condueix alhora la família i el negoci, a vegades amb paciència, però quasi sempre amb mà de ferro. El punt de trobada familiar és un petit apartament on afloren constantment les queixes i súpliques de les filles. Allà, el caos, la por i les discussions també deixen espai a la tendresa, la vulnerabilitat i l’esperança d’una vida millor.

La bellesa en brut triomfa sobre la realitat més cruel.

VOSC

 

 

Compra les teves entrades aquí

Que diu el director

Isabelle Lavigne

Isabelle Lavigne va estudiar a la Universidad de Quèbec. Des del seu primer documental —J.U.I.C.E.— l'obra de Lavigne ha estat reconeguda internacionalment. Abans de codirigir De nit, elles ballen amb Stéphane Thibault, ambdòs ja havien treballat plegats en el documental Junior (2007), premiat al millor documental canadenc al festival Hot Docs de Toronto.

Stéphane Thibault

Stéphane Thibault va estudiar a la Universitat de Mont-real. Abans de De nit, elles ballen ja havia codirigit amb Isabelle Lavigne el documental Junior (2007), que va guanyar el premi al millor documental canadenc al festival Hot Docs de Toronto.

Crítiques

"El drama domèstic contrasta amb l'alegria dels concerts de dansa del ventre". Robert Koehler ( Variety)

"Aquest és un d'aquests documentals que t'empeny a una altra cultura. Aquí, les dones actuen en entorns exclusivament masculins ( sobretot relacionats amb les noces), tot i que el factor de perill és estranyament baix". Susan G. Cole ( NOW Review)

Premis

2012 Premi a la millor pel·lícula · DocsBarcelona (Catalunya)

2005 Premi Especial del Jurat · Camden Int. Film Festival (EUA)

2011 Festival de Cannes · Quinzaine des réalisateurs (França)

2011 Premi Especial del Jurat · Hot Docs (Canadà)

 

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.