Demà

Auditori Miquel Pont
Títol original
Demain
Durada
118min.
Any
2016
País
França

Després de la publicació d’un estudi que anunciava la possible desaparició de part de la humanitat al 2100, Cyril Dion i Mélanie Laurent i un equip de quatre persones visiten deu països per investigar les causes de la catàstrofe i, sobretot, la forma d’evitar-la. Durant el seu viatge es troben amb pioners que inventen de nou l’agricultura, l’energia, l’economia, la democràcia i l’educació. Un cop acabada la feina, comencen a albirar la possibilitat que sorgeixi un nou món: el món de demà.

Pel·lícula inclosa dins el Cicle "Reflexions" del Pla Estratègic Castellar 2020.

Entrada gratuïta

Organització: Ajuntament de Castellar del Vallès

Amb la col·laboració de: Club Cinema Castellar Vallès

Versió original subtitulada en català.

Que diu el director

Cyril Dion va néixer a Poissy el 23 de juliol de 1978. Després d’estudiar tres anys a l’escola d’art dramàtic Jean-Périmony i d’una curta carrera de comediant, Cyril Dion va esdevenir al 2003 coordinador de projectes de la fundació “Hommes de Parole. Participa a l’organització del congrés israelo-palestina de Caux. Al 2005 i 2006 participa als dos primers Congressos Mundials d’imams i rabins per la Pau, un a Brussel·les i l’altre a Sevilla.

Al 2007 va creà , amb Pierre Raghi i alguns amics, el Moviment Colibrís (Moviment ciutadà, on els colibrís són totes les persones que inventen, experimenten i cooperen per construir models de vida en comú respectuosos amb la natura i l’ésser humà).

Al 2010 va coproduir amb els Colibrís el documental “Solutions locals pour un désordre global”

Al 2012 Va fundar la revista KAIZEN, sent el director de la redacció, on es van imprimir les col·leccions “Domaine du possible” a les edicions “Actes Sud”.

Al 2014 va publicar el recull de poesies que havia anat escrivint des dels 17 anys “Assis sur le fil”

Al 2016 va ser president del jurat de documentals al Festival Biarritz America Llatina, padrí de la cantant Camille i del Festival Internacional de film francòfon (FIFF) a Namur.

Mélanie Laurent (París, 21 de febrer de 1983) es una actriu, cantant, directora i escriptora francesa, guanyadora del Premi César a la millor actriu en 2006 i els premis Lumière, Étolie D'Or i Romy Schneider en 2007 com millor revelació femenina i actriu emergent. La seva actuació el 2009 en la pel·lícula Maleïts malparits li va atorgar excelents crítiques i el reconeixement mundial.

Filmografia com a directora:

2008 : De moins en moins 
2008 : À ses pieds
2011 : Les Adoptés
2014 : Respire
2015 : Demain
2017 : Plonger

Crítiques

Jordi Costa (El País): “L’estructura programàtica del discurs és brillant, amb un recorregut ben traçat (...) orientat a replantejar la depredació acumulativa i a qüestionar els dogmes al voltant de la letal economia del creixement”. 

Oti Rodríguez Marchante (ABC): “Molt àgil (...) N’hi ha molt a la pell de la pel·lícula i a la seva ametlla que convé paladejar".

Daniel De Partearroyo (Cinemanía)Demà busca alternatives disponibles per ser analitzades, discutides i, sobretot, conegudes. Ara sols fa falta recordar-ho al votar a les urnes i a l’hora de consumir". 

Nando Salvá (El Periódico): “Cine ecologista que es fixa menys en els mals que en els remeis (...). La pel·lícula funciona com a una útil caixa d’eines pels qui estan disposats a arromangar-se la camisa”. 

Jordan Mintzer (The Hollywood Reporter): "Una mirada informativa a diferents formes per revertir la trajectòria del descèns global”.

 

Referències
Premis
2015: Premis Cesar: Millor documental

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.