Demonstration (VOC)

Sala d'actes d'El Mirador
Títol original
Demonstration
Durada
70min.
Any
2013
País
Espanya

ORGANITZA: cccv, Aula d'Extensió Universitària, Cal Gorina

2012, un any de protestes massives a tot el món. Espanya és escenari de dues vagues generals contra els plans d’austeritat del govern. A Barcelona, els manifestants es congreguen en diferents punts de la ciutat i la policia utilitza bales de goma per controlar-los.

Les botigues i oficines tanquen, unes per voluntat pròpia, altres forçades pels esdeveniments. Al mateix moment, al Teatre del Liceu es representa el ballet Don Quixot, de Ludwig Minkus.Durant els dos dies de vaga general, 32 estudiants del màster de Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra es llancen al carrer amb les seves càmeres per enregistrar els fets des de diferents punts de vista, seguint les indicacions del director rus Victor Kossakovsky.

El resultat final és un film ballet en què els personatges, els sons i les situacions es combinen amb la música de Minkus en una barreja reveladora que produeix un efecte imprevisible.

Que diu el director
Nascut a Sant Petersburg l’any 1961, Victor Kossakovsky treballa com a ajudant de càmera, ajudant de direcció i editor des de 1978. Va estudiar guió i direcció entre 1986 i 1988. Ha dirigit 10 pel·lícules que han guanyat més de 100 premis: Losev, The other day, The Belovs, Wednesday, Pavel and Lyalya, I loved you…, Tishe!, Svyato, Vivan las Antípodas! i Demonstration juntament amb 32 estudiants.
Premis
2013 IDFA- Països Baixos IDFA 2014 Moma Documentary Film Festival 2014 True/False Film Festival 2014 Hot Docs- Canadà

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.