Diom

Auditori Miquel Pont
Títol original
Diom
Durada
30min.
Any
2018
País
Catalunya - Espanya
DIOM és una paraula wolof que dóna nom a l'enteresa, al coratge i la força interior. És el diom amb el que centenars de persones s'aixequen cada matí i defensen la seva dignitat en un context legal migratori que els exclou de la societat on viuen. A Barcelona, un grup de manteres i manters, s'aventura a posar en marxa un negoci de venda ambulant impulsat per l'Ajuntament. La cooperativa intentarà oferir treball digne i documents legals a les persones en situació irregular en la ciutat. Aconseguiran tirar endavant?
Referències

DIOMCOOP és una cooperativa d’iniciativa social que vol donar resposta a les necessitats d’inclusió social, laboral i relacional de persones immigrades en situació de vulnerabilitat, abans dedicades a la venda ambulant, a la ciutat de Barcelona.

Durant gairebé dos anys hem fet l’acompanyament audiovisual del procés de creació de DIOMCOOP amb l’objectiu d’aportar altres relats, d’obrir camí a un nou imaginari sobre ‘l’altre’, en el qual se’ns permeti l’escolta, el respecte i el pensament crític.

El resultat de l’acompanyament, aquest documental, dóna veu a les persones protagonistes d’un projecte pioner que neix dins un context global de racisme, violencia i negació davant la realitat de les migracions. DIOM proposa una mirada que fuig dels estereotips mediàtics, els quals ens entorpeixen avançar com a societats responsables. Ens convida a conèixer les històries d’aquells amb qui convivim per descobrir que, finalment, darrere de tot plegat, el que trobem són persones empenyent les seves vides.

Durant els mesos de gener, febrer i març, DIOM es projectarà a diferents espais de la ciutat de Barcelona. Aquestes projeccions formen part del Projecte Umbral, un espai de reflexió, artístic i social, al voltant del fenomen de la migració i el racisme, que s’emmarca dins de la conferència internacional United Cities for Rights, organitzada per l’Àrea de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona. L’activitat és gratuïta i arribarà a tots els districtes de la ciutat.

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.