El cineclub i el Centre d’Estudis fan una crida perquè la ciutadania aporti experiències vinculades al cinema a Castellar

El Club Cinema Castellar Vallès i el Centre d’Estudis de Castellar – Arxiu d’Història han convocat conjuntament un acte el dissabte 19 de juny, a les 11 hores, a la Sala d’Actes d’El Mirador que té per objectiu que la ciutadania aporti experiències viscudes a la població que estiguin relacionades amb el cinema a la vila. L’activitat s’emmarca dins una crida que s’ha fet a la població perquè aporti el testimoni oral o escrit que es pugui tenir a compte per a la propera publicació de la revista Plaça Vella, que es dedicarà íntegrament a la història del setè art a la vila.

En aquest sentit, tota aquella ciutadania que ho desitgi pot donar a conèixer anècdotes i records o també, si en disposa, fotografies o programes de cinema. El monogràfic que es publicarà a Plaça Vella farà un recorregut per les diferents sales de cinema que hi va haver a Castellar des dels orígens del cinema: Cal Tort – La Pajarera, la Rabassada, el Cafè Cinema Mundial, l’Ateneu, el Patronat Obrer Sant Josep – Cinema Excelsior, el Centre Parroquial i, com no, el cinema Califòrnia. La publicació també repassarà, entre d’altres, la història del primer cineclub que hi va haver als anys 60, recordarà experiències de cinema amateur i professional i les sessions escolars dels any 70 i 80. Alhora, també farà un recorregut pels darrers anys de cinema l’Auditori, amb capítols dedicats a la Mostra BRAM! i al cineclub actual, que enguany compleix el seu desè aniversari.

Per confeccionar aquest nou número de Plaça Vella l’entitat ha començat, amb el suport del Centre d’Estudis, tota una tasca de recerca documental que es vol complementar amb les aportacions ciutadanes.
Totes aquelles persones que ho desitgin poden venir a l’acte-taula rodona del proper 19 de juny, que serà dinamitzada per l’historiador Llorenç Genescà. Per apuntar-se només cal deixar un missatge amb els noms i cognoms al correu electrònic info@clubcinemacastellar.com o al whatsapp del cineclub (644349211). Volem copsar com es vivia el cinema com a fet social quan a Castellar encara hi teníem sales.